fallback

Toyota и Subaru пускат по-мощна версия на спортното купе

Японците вече тестват горещя модел.

Само няколко дни, след като Toyota и Subaru представиха своя нов съвместен модел, става ясно, че спортното купе със задвижване към задните колела ще има и по-мощна версия. Това съобщи лично главният инженер на Toyota GT 86 - Tetsu Tada. "Ще има по-мощна версия на колата", заяви той, като допълни: "В момента специалистите на TRD тестват автомобила". Все още няма точна информация с каква мощност ще разполага горещата версия на Toyota GT 86 / Subaru BRZ, но запознати твърдят, че увеличението ще бъде с поне 50 к.с. То ще бъде постигнато, чрез система за принудително пълнене (вероятно механичен компресор), който трябва да увеличи мощността на 2.0-литровия боксер двигател до около 250 к.с. Tada уточни, че шасито на модела е способно да носи и по-мощен двигател, но въпреки това специалистите от TRD ще оборудват колата с ново спортно окачване. Японецът разкри и няколко непотвърдени до момента цифри за динамичните характеристики на познатия модел с мощност 200 к.с. Времето за ускорение от място до 100 км/час отнема точно 6.8 секунди, максималната скорост на движение достига 240 км/час. Още за Toyota GT 86      /     Още за Subaru BRZ

Тагове: subaru brz toyota gt 86
fallback
  • #9
    бавареца ( преди 12 години )
    тези коли ще станат култови. сигурен съм. 1200кг и 250кс е повече от ауди S4 s 333кс
  • #8
    F22 ( преди 12 години )
    Правят нещо достъпно и достатъчно спортно.Концептуалният модел изглеждаше по-добре.
  • #7
    helm ( преди 12 години )
    Признавам си очаквах много повече от това 'спортно' купе на японците - очаквах БУМ, нещо като "Супра". Защо винаги концептът трябва да е толкова различен, в лошия смисъл на думата - не мога да си обясня.Колкото и да съм си фен на японското това не ме изпълни и няма да привлече внимание. Предпочитам SLK/SL/CLK..
  • #6
    Анонимен ( преди 12 години )
    Да ме извинявате японски изпилени малолетни фенчета, но вие определено не сте в час! Много злоба не така! Кво са ви виновни хората, че правят готини автомобили!
  • #5
    Анонимен ( преди 12 години )
    О да Дошо тези 200 коня са друга работа на като 450 коня на мерцедеса, ти въобще знаеш ли къде се намираш! Ми с тези 50 коня ще стане 250, загряваш ли!
  • #4
    Дошо ( преди 12 години )
    С 200-те коня е по-бавно, но я си помисли какво ще стане като му вдигнат мощността с 50коня.Все пак Рено пуснаха модификация която само с предно предаване и 256к.с прави по-добро време от CL65AMG на Нюрбургриниг.Докато хората правят спортни коли германците правят помпозни бръмчащи тромаваци.
  • #3
    @ ( преди 12 години )
    Поредния *** от Джапанкия. Изкопирали купето на Хюндай Генезис, но само до там. Хюндай Генезис със 350к.с. ще се присмива на тоя леген тука.
  • #2
    Анонимен ( преди 12 години )
    Бре то по-бавно от БМВ актив хибрид5, и CLK55 със смешния двигател!
  • #1
    Анонимен ( преди 12 години )
    Разгеле, чули са молбите на Субаруфен, понапънали се, и са прибавили още 50 коня, браво! на най-техническата мафия!
fallback
Последни