IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Renault отново заговориха за Alpine

Renault ще пусне поне един нов модел на купе на изцяло нова модулна платформа, която вече се разработва във фирмата.

В Renault отново заговориха за Alpine
Много е вероятно с този модел да се върне и името Alpine. По време на автомобилния салон във Франкфурт, мениджърът на  Renault отговарящ за моделите на фирмата, Беатрис Фуше (Beatrice Foucher) обяви за разработването на платформата  C/D, на която ще се сглобяват следващите поколения на Mégane и Laguna.
 
 
„Ще правим конвенционални, но също така и иновационни автомобили. Все още сме на ранен стадии на разработка, но в това ново семейство ще има поне едно купе, защото на новата модулна платформа ще могат да бъдат сглобявани различни и разнообразни модели“, казва Фуше.
 
Тя съобщи също, че Laguna ще бъде на пазара през 2013 или началото на 2014 година. Тогава новото купе ще замени сегашното което е с името на Laguna, но за разлика от сегашното купе, ще бъде модел обособен като самостоятелен и много вероятно с името Alpine.
 
Беатрис Фуше обясни също, че Renaultsport също участва в разработването на новата платформа и най-вероятно ще има спортна версия на купето, създадена изцяло от Renaultsport. Фуше заяви, че „вече се работи върху бъдещата Alpine и се обсъжда къде в моделите на Renaultsport ще бъде подходящо да бъде Alpine“.
 
Тя съобщи също, че по подобие на Citroën и неговите модели DS, в Рено обмислят въвеждането на нова марка за купетата и кросоувърите на фирмата.
 
 
Във Франкфурт стана ясно, че сега актуалните модели Mégane и Scenic ще получат фейслифт и модернизация след около 12 месеца, като дизайнът им ще бъде в стила на новото Twingo, показано във Франкфурт.
0 от 500