IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

HYUNDAI СТЪПВА ЗДРАВО В ЕВРОПА

Само след месец на автомобилното изложение в Женева ще бъде показан и новия „чешки" Hyundai. Автомобилът ще бъде произвеждан в завода на Hyundai в чешкия град Ношовице, който все още е в строеж.

HYUNDAI СТЪПВА ЗДРАВО В ЕВРОПА
През втората половина на идната година заводът вече ще бъде напълно готов и ще започне производството на опитната серия. Серийното производство е планирано от месец март 2009 г. Това ще постави началото на първата фаза на производството, което означава около 200 000 автомобила годишно. Втората фаза е предвидена за 2011 г., когато произвежданите автомобили в Ношовице вече трябва да бъдат 300 000 на година. Отсега се знае, че в новия завод на Hyundai в Чехия първоначално ще се произвежда автомобил от компактния клас, каквито са примерно Citroën C4, Ford Focus, Opel Astra или Renault Megane. Засега кодовото име на модела е Концепция FD. По все още непотвърдена официално информация, Hyundai възнамерява да означава своите модели с числа. Ако тази стратегия бъде възприета официално, в Ношовице ще се изработва Hyundai 40. Трябва да кажем, че новият модел на Hyundai няма да чака построяването на завода в Ношовице, а неговото производство ще започне по-рано в друг завод на фирмата и чак след построяването на чешкия завод ще се премести там. Първоначално автомобилът ще бъде произвеждан във версия хечбек, а по-късно ще се появи и версия комби. В Ношовице ще бъдат произвеждани и други модели на Hyundai. Наред с Hyundai 40 там ще се произвежда и бъдещата модернизирана версия на SUV модела Tucson. Това ще стане през втората фаза от развитието на завода, след като капацитетът му достигне 300 хиляди автомобили. Сто хиляди от тях ще бъдат за сметка на съвсем нов MPV модел на Hyundai, който ще бъде разработен специално за европейските пазари в развойния център на фирмата в Германия.   
0 от 500