IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VOLKSWAGEN ВЪВЕЖДА BLUEMOTION И ПРИ PASSAT

В Женева през март, Volkswagen ще покаже и новия Passat BlueMotion. С наименованието BlueMotion VW обозначава така наречения „чист дизел", двигателят с ниска консумация на гориво и ниски вредни емисии.

VOLKSWAGEN ВЪВЕЖДА BLUEMOTION И ПРИ PASSAT
Моделът Polo BlueMotion потребява само 3.9 литра дизелово гориво на 100 км, а емисиите от въглероден двуокис са само 103 г/км или един грам по-малко от хибрида Prius на Toyota. При Passat двигателят ще бъде 1.9 TDI с мощност 105 к.с., един от най-икономичните в своя клас. Постепенно VW ще прибавя версиите BlueMotion към всички свои модели, като след Passat,  това е предстоящо при Golf и Touran.  Passat и Polo BlueMotion първоначално ще се продават само в Германия, Австрия и Швейцария, като продажбите в останалата част от Европа са планирани за идната година. Напоследък става все по-ясна разликата в подхода на азиатските и на европейските производители към програмите за намаляване на разхода на гориво и вредни емисии. Повечето азиатски производители се насочват към разработката на хибридни двигатели, докато в Европа предимство имат малките „чисти" дизелови двигатели. Дори когато се мисли за хибриден автомобил, в Европа се разбира съчетаването между дизелов и електродвигател, докато в Азия това е съчетанието между бензинов и електромотор. Досега надпреварата е без ясно изразен победител, но дизеловите двигатели на европейците вече показаха по-добра икономия на гориво от хибридите. Наред с това те са и по-евтини от скъпата хибридна технология. Дали тези предимства ще се запазат в по-близкото бъдеще, остава да се види.
0 от 500