fallback

Електрически CUV от Kia

Концепцията Kia Naimo беше представена в Сеул.

Днес на автомобилното изложение в Корея Kia представи електрическия концептуален автомобил Naimo.CUV возилото на Kia разчита на литиево-йонни батерии (27кВтч), позиционирани под пода му, които задвижват електромотор с мощност 109 к.с. и максимален въртящ момент 280 Нм.Според корейците, Naimo може да измине около 200 километра с напълно заредени батерии, като е способен да развива максимална скорост на движение от 150 км/ч.Зареждането на батериите на 80% отнема само 25 минути, а това на 100% - около 5 часа, сочи информацията.Името Naimo идва от корейската дума "Ne-mo", която означава "квадратна форма", и която обяснява дизайнерския език на колата. Иначе, возилото с дължина 3.9 метра се отличава с липса на Б-колонки, противоположно отварящи се врати, асиметричен стъклен таван, футуристични LED светилни, липса на странични огледала (заместени са от камери), липса на чистачки на предното стъкло, които са заменени от специални въздушни дюзи, които "издухват" водата от челното стъкло, и други. Джантите са 20-инчови, а гумите са с ниско съпротивление при търкаляне.В салона е наблегнато на премиум атмосфера, благодарение на елементите от корейски дъб, като подовото покритие и панелите на вратите, ръчно изработения таван от хартия Han-ji и уредите с LED осветление."Naimo е перфектен баланс между иновации, високи технологии и корейска традиция, но съчетава това с модерни технологии, предоставяйки истинско премиум усещане", заяви шеф дизайнера на Kia Петер Шрайер.

Тагове:
fallback
  • #16
    Анонимен ( преди 13 години )
    ... или мерцедесите са с ламперия.
  • #15
    Анонимен ( преди 13 години )
    Ха, ха, мен ми прилича на паркет xD Как може толкова да се излагат корейците?
  • #14
    CardinaL ( преди 13 години )
    *** с балатума не позна!Пода е от корейски дъб. http://***.kia.bg/news/read/60/elektricheskijat_prototip_kia_naimo_izgrja_v_seul/ Не,че нещо,но Ролс и Мерцедес нямат такъв под.Да не говорим за пластмасовите тояги Phaeton и A8.
  • #13
    :) ( преди 13 години )
    Неее,по-правилно беше да напишеш "да се *** в бедния ***"...:)))
  • #12
    Анонимен ( преди 13 години )
    Ebahta v mirizmata,ne se trae6 ,mizernik.
  • #11
    Hertz ( преди 13 години )
    Много добре се развиват КИА,евала!Как го правят това чудо,не знам!Педи 10 години бяха пред фалит,а сега продават двойно повече от Ауди.Яко им покзват среден пръст,натиснаха ги в калта.Той и дизейнера им избяга при КИА.Усети германеца кои вървят напред,Ауди все повече се сговнят и се е ориентирал.
  • #10
    Курац ( преди 13 години )
    Колата трябва да има вариант и за българския пазар - с чистачки, че тази кал няма как да я издухат дюзите. На запад, та дори на изток не са виждали кал ама тук е като мизерията - жизнен елемент
  • #9
    Лелее ( преди 13 години )
    Какво е CUV? City utility vehicle ли?
  • #8
    kyky ( преди 13 години )
    do pyrviq
  • #7
    kyky ( преди 13 години )
    ama nqkoq ot 4astite mu ne ti li prili4a na mercedes, bmw ili audi
fallback
Последни