IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

НОВ МИНИ-АВТОМОБИЛ НА NISSAN

Nissan Motor Co. съобщи, че започва продажбите в Япония на новия миниавтомобил Pino. Това е икономична и лесна за управление кола, насочена към потребителите търсещи автомобил за ежедневна употреба в града.

НОВ МИНИ-АВТОМОБИЛ НА NISSAN
Това е четвърти мини модел на Nissan в Япония, наред с Moco, Clipper и Otti. Освен ниската си цена и малкия разход на гориво, Pino има опростен дизайн и се нуждае от много малко пространство за да завие (само 4.1 м за пълен завой). Това прави колата изключително практична и подходяща и за начинаещи шофьори. Pino е резултат от сътрудничеството между Nissan и Suzuki Motor Corporation, където колата се произвежда. Ниската цена на автомобила, заедно с ниските разходи по експлоатацията му, праявят Pino идеален вариант за втори или трети автомобил в семейството. Макар да е оборудван с автоматична три или четиристепенна скоростна кутия, Pino има разход под 4 л на 100 км. Предлагат се и варианти 4х4 или с петстепенна механична скоростна кутия. В интериора правят впечатление удобните седалки, покрити със специална антибактериална материя. Още базисната версия предлага климатична и аудиосистема. Двигателят на Pino е трицилиндров  DOHC с 12 клапани. Освен изключителна икономиченост той предлага и добро ускорение и динамичност. От Nissan прогнозират по около 2500 продадени автомобила на месец в Япония, а цената варира от 7 500 до 10 000 долара.

0 от 500