fallback

Това е обновеният Chevrolet Captiva

Изцяло нов дизайн на предната част, нови настройки на окачването и нови двигатели.

Това предлага Chevrolet при модернизираната Captiva. Chevrolet Captiva се изработва в Корея вече пет години и във фирмата правилно решиха, че е дошло време за по-обстойна промяна.
 
 
Така модернизацията е засегнала не само външния вид (и главно предницата), но и наборът от предлагани с този модел двигатели, както и окачването. Дизайнът се е приближил до стила на по-новите модели на марката (при Cruze и Aveо).
 
 
В предната част доминира новата решетка, разделена хоризонтално от лента с логото на фирмата. В горната част са новите фарове, мигачите са интегрирани вече във външните огледала и са диодни. Долната част на калниците е защитена от широки предпазни кори. Нов е дизайнът на летите джанти с размери 17 и 19 цола.
 
 
Още в базисния модел се предлага система за контрол на стабилността, спирачен асистент, и 6 въздушни възглавници. В оборудването виждаме също Hill Start Assist, (помощник при изкачване на височини), автоматична ръчна спирачка и др. Има версия с пет и такава със седем места.
 
 
Използваните материали в интериора са доста по-качествени от предишните. Нова е и аудиосистемата с входове Aux-in, USB и Bluetooth. По-добра е изолацията на шума от двигателя, като е намалял и аеродинамичния шум.
 
 
Базисният двигател е бензинов с обем 2.4 литра, като мощността е доста висока - 123kW при 5600 об/мин, a максималният въртящ момент е 230 Nm при 4600 об/мин. Има по четири клапана на цилиндър, които се управляват от електронна система за променливо време за отваряне и затваряне.
 
 
Според данните на производителя, максималната скорост е 190 км/час, а ускорението от място д 100 км/час е за 10.5 секунди. Средният комбиниран разход на гориво е 8.9 литра на 100 км. Предлага се и по-силен бензинов двигател с 6 цилиндъра, мощност 190 kW и максимален въртящ момент 288 Nm при 5800 об/мин. Ускорява за 8.6 секунди до 100 км/час, а средният комбиниран разход на гориво е 10.7 литра.
 
 
Дизеловата версия е с двигател имащ обем 2.2 литра и две мощности – 120 и 135 kW. Комбинира се с автоматична скоростна кутия с 6 степени или с механична, също с шест скорости.
 
 
Разходът на гориво според производителя е еднакъв при двете версии – 6.4 литра на 100 км. Ускорението до 100 км/час при по-слабата версия е за 9.9 секунди, при по-силната за 9.4 секунди.
 
 
Chevrolet Captiva е със системата 4х4 ITCC (Intelligent Torque Controlled Coupling) от японската фирма JTEKT. Тази система се монтира и на Toyota RAV4 и Opel Antara. Движещият момент се разпределя между предната и задна ос от 100:0 до 50:50.Още снимки
Тагове:
fallback
  • #22
    Анонимен ( преди 13 години )
    Az imam Captiva ot 3 godini 2.0 dizel i razhoda mi izvan gradsko pod 8.5 ne e padal a tezi 6.4 mi gi e pokazvalo samo po inerciq :)
  • #21
    X ( преди 13 години )
    На мен ми харесва, бих си купил такъв!
  • #20
    Blago ( преди 13 години )
    http://ams.bg/images/galleries/44991/mitsubishi%20outlander%202011_big.jpgСпоред мен има много прилика. Не казвам, че е грозно, напротив, много ми харесва от пред и таблото е интересно, но седалките и задницата са под всякаква критика.
  • #19
    уфф роад ( преди 13 години )
    абе по мяза на жип ама пак малко пръчка ми се струва...
  • #18
    Erik ( преди 13 години )
    mnogo grozni sedalki be, te po zle ot na 6koda 120 be!
  • #17
    Анонимен ( преди 13 години )
    Това,че пишете с различни никове не значи,че сте двама.Тъпака е един,но на квадрат.Както и да е.По темата:този СУВ определено ми харесва.Много по-добре и стилно са го направили от предния.Без забележки.Дано само разхода на гориво да е в рамките на разумното,цената конКУРентна и да е надежден!
  • #16
    Анонимен ( преди 13 години )
    Ne mi prili4ate, takiva ste, to se vidia.
  • #15
    187 ( преди 13 години )
    анонимен - може да ти приличаме на двама ***, ама реално сме двамата гении, които всяка вечер въртят *** на чеверме...като нямаш чувство за хумор, фани се гръмни...
  • #14
    astrah ( преди 13 години )
    6.4 ама никога
  • #13
    :) ( преди 13 години )
    Този път ми харесва, дано разхода да им е верен че не искам да пише в характеристика 6,4, а да ми харчи 9 средно !!!
fallback
Последни