fallback

Нова версия на Think City

Норвежката фирма производител на електромобили THINK, представи нова модификация на своя единствен засега модел.

Това е четириместен Think City. Досега автомобилът се предлага само във версия с две места. Новата версия е с 2+2 места, като двете седалки на задния ред могат да бъдат сгънати за да се увеличи пространството за багажа.
 
 
Електромобилът THINK City е с електродвигател с мощност 34 kW. Той се захранва от никел-хлоридни акумулатори Zebra. Както беше съобщено по-рано, този тип батерии имат по-дълъг живот в сравнение с литиево-йонните. Наред с това, голяма част от използваните химически съединения в тях са безопасни за хората и околната среда, а акумулаторите могат да се рециклират изцяло.
 
 
Най-големият им недостатък обаче, е високата им цена. Това прави експлоатационните разходи на автомобила съпоставими с тези на банзинов автомобил.
 
Според производителите новата версия на City ускорява от място д 50 км/час за 6.5 секунди, а до 80 км/час за 16 секунди. Максималната скорост е 110 км/час. С едно зареждане автомобилът може да измине 160 км. За да се зареди батерията до 80% от нейния капацитет са нужни 7 часа, а за пълното й зареждане 11 часа.
 
В Норвегия цената на електромобила THINK City започва от 244 000 крони (около 31 000 евро).
Тагове:
fallback
  • #6
    Реф ( преди 13 години )
    Форд много отдавна се разделиха с тази компания и кризата няма нищо общо. Търсената от вас година е 2003-та. ;)
  • #5
    ili ( преди 13 години )
    I az znaya,che sa sobstvenost na Ford.No predpolagam,che po vreme na krizata Ford sa prodali i teh.
  • #4
    Класика ( преди 13 години )
    С много настроение и чувство за хумор....:)...,го вкарах около класа на Мини и в класа на Фолксваген Поло:http://pics.data.bg/categories/1/общи/8b8a18679c553ece0586010059c0230e/mini_thinkТака,че ако искат могат и да му "лепнат"и едно икономично бензиново или дизелово двигателче...:)
  • #3
    PROFESORA ( преди 13 години )
    Think, proizvejdat el.avtom. ot predi 10.g. ,a sega sa sobstvenost na FORD. Neste iz4erpotelni AutoMedia......
  • #2
    smigul ( преди 13 години )
    WTF???31 000 E. Абе кво става с тея производители. Тея тука са напрайли кола просто за да направят кола. Производството им ще е по малко от на ферари.
  • #1
    debili ( преди 13 години )
    "банзинов" автомобил.
fallback
Последни