fallback

Проектът „Народен автомобил” на Прохоров напредва

Днес групата „Онексим" на Михаил Прохоров представи първите изображения на два хибридни автомобили.

Това е така наречения „народен автомобил” на Прохоров, който ще бъде разработен във вид на малък градски хечбек и компактен кросоувър. Дизайнът е бил създаден само за 180 дни. Фирмен стил на автомобилите на Прохоров ще стане двуцветния лак на каросерията, дизайнер на която е Владимир Цеслер. Двата автомобила ще бъдат правени на една и съща платформа. Според представители на „Онексим” при създаването на автомобилите ще се придържат към общоприетите канони на автомобилостроенето и изискванията на пазара. До декември от фирмата ще подготвят три напълно функционални прототипи, които ще започнат тестове по пътищата на Русия. „Народните” автомобили на Прохоров ще имат електродвигател с мощност 70 к.с., комплект литиево-йонни батерии и бензинов двигател с обем 0.6 литра, който ще може да работи и с природен газ, като ще служи само за зареждане на акумулаторите. Автомобилът ще използва и система за преобразуване на кинетичната енергия от спирачките в електрическа. Според предварителните данни, с едно зареждане автомобилът ще изминава около 400 км. Максималната му скорост ще бъде ограничена до 120 км/час. Михаил Прохоров заявява, че цената на този автомобил няма да надхвърли 10 000 долара.
Тагове:
fallback
  • #27
    Wane ( преди 13 години )
    Хах, вярно :D Случва се...
  • #26
    Един ( преди 13 години )
    Ми да, бая са напреднали, както и целия нормален свят... За разлика от руснаците, които са голема работа само на комунистическите *** с малко познания като тебе.
  • #25
    VAYK ( преди 13 години )
    Айде, че нямам търпение :)))
  • #24
    . ( преди 13 години )
    Майко това ако наистина издържи 400 км и струва до 10 бона,ще избие рибата.Супер точно такова нещо липсва на пазара ,успех желая.
  • #23
    autoaddict ( преди 13 години )
    Мдам и май, че е малко по-голям от хамериканските совалки... Ама не с много...
  • #22
    Фитипалди ( преди 13 години )
    Напротив!"Буран" летя и ,за разлика от американските "совалки",като кацна нямаше ни един липсващ панел от външната термозащита!
  • #21
    D ( преди 13 години )
    Има 3 марки автомобили, и това са : АУДИ,кояти принадлежи на WW,БМВ,и МЕРЦЕДЕС, които са ненадминати, и тогава всички останали ???
  • #20
    Х ( преди 13 години )
    Пич нещо бъркаш много жестоко.
  • #19
    Triforce ( преди 13 години )
    Е как може при толкова статии за хибриди, да напишеш хибрит? Е, поне ми оправи настроението за сутринта :)По темата - количката изглежда обнадеждаващо, пък за руския пазар 10 000$ са нищо за нов автомобил. Там са по-скъпи, отколкото в България. Сматайте как ще се продава :)
  • #18
    от друг анонимен ( преди 13 години )
    Не знам дали ти е известно,че Буран носеше повече полезен товар от американските совалки.Полетите му бяха безпилотни,т.е. нямаше екипаж и се приземяваше с дистанционно управление.Това американците и досега не могат да го"копират"!И в крайна сметка,американците ползват в момента руски ракети за да си изкарват спътниците,защото се оказа,че совалките не са функционални.
fallback
Последни