IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Geely иска да удвои производството на Volvo

Китайската фирма Zhejiang Geely Holding Group иска да построи в Китай три завода за производство на Volvo.

Geely иска да удвои производството на Volvo
Целта е в тях да се произвеждат около 300 000 автомобила годишно. Ако това стане, производството на Volvo ще се повиши два пъти в сравнение със сегашното. 



Да напомним, че през март Geely закупи Volvo Cars за 1.8 милиарда долара от Ford Motor. След това китайците обявиха, че ще инвестират в разширяване производството на Volvо около 900 милиона долара. 



Сделката приключи окончателно през миналия месец и сега на дневен ред е идеята на Geely да върне печалбата във Volvo. Новите инвестиции в заводи на Volvо в Китай са ключови за бъдещето на шведската марка. През миналата година Volvо продаде по света 334 000 автомобила (виж таблицата). Въпреки това претъпя загуби от 653 милиона долара. 



Сега в Китай се произвеждат моделите S40 и S80L, но това става в завода на Ford Motor Company и Chongqing Changan Automobile Company. 

През миналата година Volvo има реализирани в Китай около 22 000 автомобила. Целта на Geely е след 2-3 години да продава в Китай повече от 100 000 автомобили. 


 
0 от 500