IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda Civic Type R събори и рекорда на „Ещорил” (ВИДЕО)

Хот-хечът постигна целта си - 5 най-добри постижения на европейски писти

Honda Civic Type R събори и рекорда на „Ещорил” (ВИДЕО)

Пилотът от световния шампионат за туристически автомобили (WTCR) Тиаго Монтейро постави нов рекорд за най-бърза обиколка с автомобил с предно предаване на пистата „Ещорил”. Португалецът завъртя кръга за 2 минути и 1,84 секунди, като подобри най-доброто постижение, което беше на предишното поколение на модела – 2 минути и 4,08 секунди.

Honda Civic Type R събори и рекорда на „Ещорил” (ВИДЕО)

Постижението  е част от мероприятието Type R Challenge 2018, чиято цел е да се запише най-доброто постижение на 5 известни европейски писти. По думите на Монтейро, новият Civic Type R е много стабилен в завоите, като  прилича на истински състезателен автомобил, с който след това можеш да се прибереш у дома.



Рекордът е завръщането на трасето за Монтейро, който миналата година направи тежка катастрофа в Китай и лекарите все още не му позволяват да се състезава, тъй като не си е възвърнал напълно периферното зрение. Португалецът е една от големите звезди на Honda в световния пистов шампионат за туристически автомобили (WTCR) и може би това е прелюдия към завръщането му към състезанията.

„Ещорил” е петото европейско трасе, на което Honda Civic Type R постави рекорд. По-рано хот-хечът записа най-добри постишения на „Силвърстоун” (Вбр), „Спа-Франкоршан” (Бел) и „Манукир” (Фр). Още през април миналата година хот-хечът на Honda счупи и рекорда на „Нюрбургринг” (Гер), след като премина Северна дъга за 7 минути и 43,8 секунди.

Honda Civic Type R събори и рекорда на „Ещорил” (ВИДЕО)

Под капака на автомобила е поставен 2,0-литров бензинов мотор от семейството VTEC Turbo. Мощността на агрегата е 320 к.с. и 400 Нм въртящ момент. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 5,7 секунди, а максималната скорост е 272 км/ч.

Снимка и видео: Honda

Тагове: honda civic type r
0 от 500
  • #30
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Убил си се от селяния,но това е друг въпрос. Повтарям Хондата е най-бързата кола с предно,по-бърза от най-новото Ауди А3 или Голф,камо ли твоята стара колица. Ако ще 500 коня да й сложиш си остава старо ауди. Сложи 200 коня на трабантче и ще изхвърчиш от пърия завой,така и с твоето ауди,което ен е предвидено за такава мощност и скорости както хондата. И никакви цифри не говорят,ползваш заводски данни на Хондата,които при директно измерване падат повече. Както заводските на ауди са по-високи
  • #29
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Щото заблудена джапанко, като цифрите говорят и Боговете мълчат! А ти си един лаладжия който още не може да проумее какво ви казвам на всичките истерясали джапанки - ускорението и е посредствено за мощността която има, и е на нивото, че и по-зле от на старо А3/Г4 с 1,8Т и К04! 0-230 или от летящ я убивам тоя онда с кола с тунинг за 2к!!!
  • #28
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ама ти защо използваш заводските данни за Хонда и някакви измерени от теб за твоето ауди голф? Не сравнявай селския голф с Хонда. Хондата е най-бързата кола с предно на планетата, тоя намесва някакво смешно ауди,при това допотопно.
  • #27
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Жоро ( преди 5 години )
    Джапанките не знам кво се прехласвате по посредственото ускорение на тапира! С лънч контрол, с клизма прави 5,7, аудито без лънч и с калпави гуми прави 5,8! Едното струва няколко к, другото една торба с пари! Човек трябва да е душевно болен да ги даде за бегачка-преднячка! Добре стои на пътя, и това е! Ускорението и за 320 коня е доста, доста посредствено! По-бавна с три секунди 0-230 от дъртото ми ауди ! С лънч А3 слиза на 5 сек! А ако аудито го направя 320 коня+лънч!!!
  • #26
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Факт!-тически ... ( преди 5 години )
    още един пирон в ковчега на жълтото рено-недоразумение!
  • #25
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Не сравнявай фолксваген а3 с легендарната спортна Хонда Сивик. С Аудито може да си караш картофите на село с 1.8 Т, но срещне ли те на пътя такъв Сивик дето прави 100 км./ч. за 5,5 секунди,по-добре отбиий в банкета и си пусни уили Нелсън докато гледаш природата, бързото каране е за Тайп Р,а не за някакви дърводелски аудита,дето са голф.
  • #24
    4 rate up comment 10 rate down comment
    Жоро ( преди 5 години )
    Видях и данните 0-200 и 0-230 на джапанката! 0-200 е 0,5 сек по-бърза от моята А3, но 0-230 и дават за 31 сек, а Аудито ми ги прави за 28! Не, мерси да изсипя един чувал с пари за гротескния дизайн на Хонда, а вървежа и като на А3 1,8Т с К04! Затова както писах предпочитам Фокус РС и други хот-нечове 4х4! И най-напомпените преднячки явно няма какво повече да предложат като ускорение от това което така или иначе отдавна го имам! Не, благодаря!
  • #23
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Жоро ( преди 5 години )
    Понеже съм се накарал на силна преднячка с турбо, при всички положения вместо тапира ще предпочета Фокус РС 4х4 350 коня!Там има и дрифт режим, с който и жена може да дрифти! А преднячката си е преднячка, няма как да се мери с хот-хечове 4х4! 320 коня на предно е *** история за мен! Моята А3 зимата и да няма сняг, от лугата дето поливат, на 4-та като дам газ и почва да върти гуми в движение, просто не става за каране зимата, а с 320 коня не ми се мисли кво е!
  • #22
    12 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Кво викаш бил основал голфа, при положение че първия Сивик излиза 2 години по-рано?
  • #21
    4 rate up comment 14 rate down comment
    Мишо ( преди 5 години )
    В клас ГОЛФ...пластмасовия оризарник не е фактор.Леко се доближи Клио РС , но на светлинни години от Голф - основателя на този клас автомобили.