IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW Group ще изгражда зарядни станции в Канада

Съоръженията в страната ще бъдат достъпниr и за модели на други производители

VW Group ще изгражда зарядни станции в Канада

Volkswagen Group ще инвестира в изграждането на мрежа от зарядни станции за електромоили на територията на Канада, обявиха от прес-службата на концерна.-

VW Group ще изгражда зарядни станции в Канада

За построяването на станциите концернът е основал нова дъщерна компания, наречена Electrify Canada. Тя ще има за цел именно да изгради общо 32 такива съоръжение в четири провинции на страната - Квебек, Онтарио, Албърта и Британска Колумбия.

Зарядните устройства ще бъдат така построени, че да могат да се използват не само от собственици на автомобили на концерна. Първоначално те ще са с мощност 50 кВт, но се предвижда на по-късен етап да могат да достигнат и до 150-350 кВт, така че да са използваеми и за бъдещи превозни средства с по-голям капацитет на батерията.

Според Даниел Вайсланд,  директор на VW Group Canada, пазарът за електромобили се разраства все повече, което поражда нуждата от универсални зарядни съоръжения. Той добавя, че германският автомобилен гигант би могъл да заеме челно място в тази област.

Като аргумент от VW посочиха данни на Navigant Research, според които продажбите на електрически автомобили в Канада се очаква да нараснат с 29% за година, което най-вероятно означава около 140 000 продадени електрически автомобила за конкретния период.

Снимка: VW

Тагове: vw group
0 от 500