IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tata представи SUV на базата на Land Rover

Индийците са готови и с напълно нов хечбек

Tata представи SUV на базата на Land Rover

Компанията Tata е вторият по големина производител в Индия, след като през 2017 г. продаде 170 000 коли на вътрешния пазар срещу 220 000 на големия конкурент Mahindra. Амбиците на Tata обаче са да се изкачи на върха и на автосалона в Делхи производителят показа как трябва да стане това.

Tata представи SUV на базата на Land Rover

Интересното е, че компанията не представи серийни модели, а концепции, които демонстрират прехода към ново ниво на дизайн и технологии. Кросоувърът Tata H5X и хечбекът Tata 45X са първите автомобили на марката в новия дизайнерски стил Impact Design 2.0. Той залага на множество хоризонтални лини и светодиодна оптика на два етажа.

Tata представи SUV на базата на Land Rover

В основата на паркетния Tata H5X, чиято дължина е 4600 мм, е платформата на  Land Rover Discovery Sport с напречно разположен двигател. Така за първи път индийците използват технология на британския производител, когото притежават от 10 години. Това обаче се отнася само за платформата, тъй като под капака на H5X е поставен не двигател Ingenium, а 2,0-литров турбодизел Fiat Multijet II, който развива 140 или 170 к.с.

Tata представи SUV на базата на Land Rover

От компанията са категорични, че серийният модел ще повтаря концептуалния на повече от 80%. Клиентите ще могат да избират между версии с 5 или 7 места, както и между предно предаване и система за задвижване на четирите колела. Стартът на продажбите е планиран за началото на 2019 г.

Tata представи SUV на базата на Land Rover

На свой ред хечбекът Tata 45X ще излезе на пазара през лятото на 2019 г., като моделът ще се конкурира със Suzuki Baleno и Hyundai Elite i20. Дължината на автомобила ще бъде около 4 метра, като в основата му е модулната платформа AMP (Advanced Modular Platform), която може да се използва както за хибридно, така и за електрическо задвижване.

Tata представи SUV на базата на Land Rover

Първоначално хечбекът обаче ще се предлага с бензинов атмосферен мотор с обем 1,2 литра, както и с 1,5-литров турбодизел. За модела е предвидена преселективна роботизирана скоростна кутия с два съединителя.

Снимки: Indianautosblog.com, Autocar India

Тагове: tata suv
0 от 500
  • #2
    34 rate up comment 1 rate down comment
    Факт! ( преди 6 години )
    Ахахах край вика китайците освен да крадат друго не могат!С крадене само не женския се успява!Къде са грей уалл колко продават в Европа единствено предизвикват смех даже и представителства нямат!
  • #1
    36 rate up comment 2 rate down comment
    ха-ха-ха ( преди 6 години )
    Това джипче ако го пуснат в Европа, много бързо ще настъпи краят на европейските паркетници, които са само имитация на джипове.