Вход   Регистрация

Honda строи въздушен тунел за 124 млн. долара

Honda строи въздушен тунел за 124 млн. долара
 

Съоръжението ще бъде изградено в Охайо и ще бъде отдавано под наем

От Honda обявиха, че започват строежа на нов въздушен тунел на стойност 124 милиона долара. Той ще бъде монтиран в развойния център на компанията в Охайо, САЩ, а конструирането на съоръжението ще започне през лятото. Новият въздушен тунел ще позволи на компанията да подсигури възможно най-добрата аеродинамика на своите улични и състезателни автомобили.

Honda строи нов въздушен тунел за 124 млн. долара

Новият въздушен тунел ще може да задвижва въздуха със скорост до 309 км/ч, а специални микрофони и камери в камерата ще позволяват на инженерите да изчистват дребни несъвършенства по дизайна, за да са сигурни, че крайният продукт е възможно най-ефективен и обезшумен.

Тунелът ще бъде оборудван и с уникална система, която ще позволи в съоръжението да бъдат тествани както серийни автомобили върху обичайните 4 единични пътеки за всяка гума, така и състезателни машини на една голяма пътека. Тунелът ще има четири отделни камери, което ще позволи на Honda да отдават част от съоръжението под наем на външни компании.

„Новият тунел ще бъде неразделна част от нашата развойна дейност, свързана с аеродинамиката и въздушната акустика на нашите продукти. Заниманията ни се простират от разработка и компютърна симулация, през изпитания с макети, до тестове на пълноразмерни модели и серийни автомобили,“ коментира Франк Палух, президент на отдела по проучване и разработка на Honda в Северна Америка.

Honda строи нов въздушен тунел за 124 млн. долара

Транспортният изследователски център на Honda в Охайо, където ще бъде изграден новият въздушен тунел, се занимава с оценка на спирачките, системите за пасивна безопасност, издръжливостта, икономичността, нивата на вредни емисии, управлението и динамичните показатели на автомобилите на японската компания.

Освен развойният си център, Honda има сериозно присъствие в щата Охайо. Така например, 2.0-литровият турбо двигател на Civic Type R се сглобява в двигателния завод на японците в град Анна. Не много далече оттам, в Марисвил, Honda произвежда спортния автомобил NSX, а в същия кампус се намира и един от музеите на компанията. През миналата година, в Ийст Либърти пък започна производството на Honda CR-V. 

Снимки: Honda

 

Реклама  


Купи Honda

 • Honda Civic 1.4i Sport

  8150 лв.

  дата на произв. - ноември , 2007 г., пробег - 166000, С.к - Ръчна, цвят - Бежов

 • Honda Civic 1.8 i-VTEC

  8850 лв.

  дата на произв. - октомври , 2006 г., пробег - 132000, С.к - Ръчна, цвят - Пясъчен

 • Honda Civic 2.2 CTDI PANORAMA

  7999 лв.

  дата на произв. - октомври , 2007 г., пробег - 156000, С.к - Ръчна, цвят - Черен

 • Honda Accord 2.0-TOP!

  7500 лв.

  дата на произв. - януари , 2004 г., пробег - 133000, С.к - Ръчна, цвят - Тъмно сив

 • Honda Accord Type S 2.4 LPG

  8499 лв.

  дата на произв. - май , 2004 г., пробег - 221000, С.к - Ръчна, цвят - Червен

 • Honda Civic 2.2 i-CTDi 5вр. Elegance DPF

  8400 лв.

  дата на произв. - юни , 2006 г., пробег - 191000, С.к - Ръчна, цвят - Светло сив

Виж всички обяви

Коментари ( 0 )

Напиши коментар Влез

Избери кола


Изгодни оферти
Последен Тест Драйв
Инвестор.БГ © 2001-2014 Automedia.bg Всички права запазени | Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor.BG AD © 2001-2014 Automedia.bg All rights reserved. Contact Us | Advertising