IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota Prius в състезателни дрехи

Версията GT300 е също хибрид

Toyota Prius в състезателни дрехи

Състезателна Toyota Prius? Да, такова чудо съществува, като на автосалона в Токио бе демонстрирана най-новата версия на машината. Тя носи името Prius GT300 и ще се състезава в японския GT300 шампионат.
Toyota Prius в състезателни дрехи
Новият пистов Prius, конструиран от APR Racing, е базиран на представеното през миналата година новото поколение на хибрида. А по-любопитното е, че използва редица компоненти от шосейния модел, който се продава в търговската мрежа.

Също като стандартния Prius, пистовият вариант има хибриден агрегат. Той е доста по-мощен, но използва серийната електрическа система. Основната разлика в при конвенционалния агрегат, който е заменен от 3,5-литров V6. Стандартният шосеен модел използва двигател с обем 1,8 литра.

Информацията е ограничена, но все пак става ясно, че задвижващата система е позиционирана в предната част на модела, тъй като такива са новите изисквания. При предишния модел, базиран на старото поколение Prius, агрегатът бе в средата на шасито.

Става ясно още, че цялостният бодикит е изграден изцяло от карбон, а салонът е съобразен с изискванията на японския GT300 шампионат.

Снимки: APR Racing

0 от 500
  • #10
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Izselnik ot BG ( преди 8 години )
    Komentari napisani s tipichnoto i izvestno po tzeliya svyat bugarsko ovchedushie i volska tapota! A dokato se pishat prihodite na TOYOTA si rastat li , rastat ...
  • #9
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Аси олигофренската визия!
  • #8
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    аз съм абсолютно сигурен че новия на бившата на вагито кара приус :))))
  • #7
    9 rate up comment 9 rate down comment
    иваН ( преди 8 години )
    Ужас,прилича ми на ютия накичена с ламаринки,то хюндая отдолу е 100 пъти по красив
  • #6
    11 rate up comment 8 rate down comment
    IT ( преди 8 години )
    еее няма толкова грозно нещо..... новия приус е покъртително грозен а в тези спортни одежди прилича на катастрофирал :)от всякъде нещо стърчи някакви смачкани безформени ламарини....и в буквалния и в преносния смисъл положението е катастрофалнооо !!! :)))
  • #5
    10 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    можеш още ВАГи, можеш! не ни разочаровай с толкова малко хейт!
  • #4
    19 rate up comment 24 rate down comment
    RRE S3 ( преди 8 години )
    Povarnaahhhh
  • #3
    21 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Бях се притеснил за теб ВАГи, че от половин час е новината, а не си хейтвал. Това не е нормално за теб. обикновено реагираш на момента появи ли се новина за японски автомобил, особено за Тойота, а ако е Приус, направо подскачаш, като ужилен и започваш да перпелиш, като настъпено насекомо. Очаквам много хейт от теб, защото ти се е насъбрало. Не е имало скоро новини за Приус. Излей душата си! Не дръж, толкова екстременти в жалкото си тяло! Изкарай ги на показ, въпреки вонята!
  • #2
    19 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Жестока е!Би било добре да предложат на пазара нещо подобно. Ще бъде пазарен хит със сигурност.
  • #1
    12 rate up comment 22 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Поредното японско смехотворение.