IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Продават рядък Mercedes 560 SEC

Моделът 6.0 AMG Wide Body е от независимия период на AMG

Продават рядък Mercedes 560 SEC

Уникална машина от независимия период на AMG ще бъде предложена на търг в началото на 2016 година. Това е моделът Mercedes 560 SEC 6.0 AMG Wide Body, произведен през 1989 година.
Продава се рядък Mercedes 560 SEC
Снимка: RM Sotheby

Машината е създадена около година преди подписването на първия договор за сътрудничество между AMG и Daimler-Benz AG. През този период базираното в Афалтербах ателие също доработва автомобили на германската марка, като един от тях е именно 560 SEC 6.0 AMG Wide Body.

Въпросният екземпляр е с пореден номер 28, като един от шестте, предназначени за пазара на Япония. Общо в световен мащаб са произведени не повече от 50 такива коли, въпреки че първоначалните планове на AMG са серията да бъде от точно 100 бройки.

Екземплярът, който ще бъде предложен на търг на RM Sotheby в САЩ в края на януари 2016 година, е имал само един собственик - колекционер. Машината е изминала малко над 90 000 км, като е в заводски вид, сочи информацията. Наскоро моделът е преминал и през пълно сервизно обслужване.

За разлика от стандартния 560 SEC, който има 5,6-литров V8 мотор с 300 к.с., специалният Mercedes 560 SEC 6.0 AMG Wide Body разчита на агрегат с увеличен до 6,0 литра работен обем. Преработени са също така окачването, спирачките, интериорът и екстериорът, а мощността достига 390 к.с.

Очаква се моделът да бъде продаден за значителна сума. Като нов той е струвал над 200 000 долара, което си е крупна сума за края на 90-те години на миналия век.

Още по темата:
Урок по история - AMG

 

0 от 500
  • #20
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    bmw e60,ти наистина ли си инженер или ни мяташ по върбите?Ако си, то какъв инженер си?Гледайки писането ти и начина ти на изразяване си мисля, че образованието в България е ударило дъното. По-зле от това, няма на къде.За комплексите ти няма да говоря. Видяха се от всички, че са ти в повече. А, ако си мислиш, че те плюя или ти завиждам, много се лъжеш. Нивото ти е такова, че е трудно човек,точно пък на теб да завиди за каквото и да е. Колкото до този уникален Mercedes560-невероятен е!Красота!
  • #19
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Дан да разбирам ли, че този Мерцедес го имаш или може би си от ....?Кое от двете?Средно положение няма!
  • #18
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Дан ( преди 8 години )
    За държава пълна с Роби, гроздето е кисело, ама се жалват само по форумите, защото ги е страх да си кажат мнението на публично място. Плюят наред, да си карат Москвичите! Мерца е супер, ама не е за ***!
  • #17
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Кико ( преди 8 години )
    До всички по-долу, колкото и да сте прави от вашата гледна точка все ще намерите поне 10 други, които да ви критикуват, така че "не се коркайте!" Май е по-правилно да се каже нарцисизъм, а не нарцистичност.И по темата - УНИКАЛЕН ВЕЧЕ МОЖЕМ СПОКОЙНО ДА ГО НАЗОВЕМ КЛАСИЧЕСКИ АВТОМОБИЛ. Такива бяха тенденциите в дизайна през осемдесетте - ръбести форми, които сега ни изглеждат недодялани. Все пак за 30 години така се измениха материалите и металообработването, че не можем да правим сравнение.
  • #16
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Така е Лиско, гледам как оплюха bmw e60 защото каза че живее добре все едно е престъпление. Много завист и много злоба има в този народ.
  • #15
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Лиско ( преди 8 години )
    Аз нямам шеф...живея в БГ, а съм имал възможност (нямам предвид пари) и имам възможност да не живея! Написах че има хора които заемат ръководни позиции без образование и необходимита квалификация , това не е зле. Не съм написал дали в БГ е зле или не, но това че хората не си помагат, не влизат в положението на други (и ви говоря за непознати, не за приятели...родниити и т.н.) и не се уважаваме по между си го виждам всеки ден!"
  • #14
    14 rate up comment 2 rate down comment
    Пора ( преди 8 години )
    Абе коментирайте уникалния Бенц на снимката - както сте се захванали да спорите за неща които не са предмет на този форум!Тази кола е уникална!!
  • #13
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    От къде реши,че хората с нормален живот не се интересуват от другите хора? ТОлкова промити мозъци, че ако някой човек се престраши да каже, че не мизерства и не е гладен и го убиват с камъни. *** тези медии са ви промили мозъците. Не е толкова зле в БГ и за да стане по-добре първо трябва да си промените нагласата за живота а не да гледате толкова черно. Това че не ти харесва шефа ти не значи че е наудачник. Шом ти е шеф най-вероятно е обратното ама нямаш смелоста да го признаеш.
  • #12
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Лиско ( преди 8 години )
    "..Неудачниците без образование са зле.."Отвори си очите...неудачниците без образование са на ръководни позиции (в БГ)..това е зле! Не е зле да имаш нормален живот, но е зле да не се инрересуваш от другите хора и когато им трябва помощ, да си седиш у вас, защото имаш нормален живот и ти е добре! Желая ви на всички, другата година да се окаже по добра за всеки от вас..дори и с малко, пак да е по добра! Лек ден!
  • #11
    6 rate up comment 5 rate down comment
    bmw e60 ( преди 8 години )
    Ей голяма агресия :). Човек да не каже, че има нормален живот и веднага наскачат някакви да плюят. Не съм милионер нито съм богат просто имам добър начин на живот и това го казах във връзка с коментар който казва "Че сега сме много зле" - не сме зле. Неудачниците без образование са зле. Зле са тук, зле са в Англия, Русия и навсякъде са зле. Явно някой разпозна наудачника в себе си и се засегна. Пожелавам на несъгласните с мен, повече четене на книги и по-малко писане във форумите :)