IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi S4 пристигна с 354 к.с.

Новото поколение на седана и комбито ускоряват от 0 до 100 км/ч за 4,7 секунди

Audi S4 пристигна с 354 к.с.

Компанията Audi представи на автосалона във Франкфурт "напомпаните" версии на седана и комбито S4 от ново поколение, предаде пратеникът на Automedia.bg. Моделът запазва 3,0-литровия си двигател TFSI, но неговата мощност е увеличена от 333 на 354 к.с.

Увеличен е и въртящият момент на агрегата - от 440 на 500 Нм. В комбинация с 8-степенна автоматична трансмисия Tiptronic ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4,7 секунди. Максималната скорост при Audi S4 е ограничена на 250 км/ч, а заявеният от производителя раход на гориво е 7,4 л/100 км.

Моделът е оборудван със система за задвижване на четирите колела quattro със самоблокиращ диференциал, който предава до 60% от тягата на задните колела. В зависимост от ситуацията на пътя може системата може да прехвърли до 70% на предната и до 85% на задната ос. Като опция за автомобила се предлага и окачване с електронно-управляеми амортисьори.

Интериорът на S4 се отличава от този на A4 по скосения волан и допълнителните декоративни елементи. По желание на клиента машината може да бъде оборудвана със светодиодни фарове и 18-цолови джанти с гуми 245/40. Като опция се предлагат и 19-цолови джанти.

Продажбите на комбито и седана ще стартират през 2016 г.

Снимки: Automedia.bg

Тагове: audi s4
0 от 500
  • #21
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Тия от Алфа даже цвета не могат да му зьабъркат на това. Една кола показаха мъртъвците от алфа, която никой не е карал и не си е купил обаче всички я хвалят все едно извънземните са я правили. Времето ще покаже кой кого. Немците са напред по техника имидж, лукс и дизайн с десетилиетия, всчики почнаха да правят коли като тях - французите със попследните си модели сега и италианците. ФАКТ!
  • #20
    8 rate up comment 10 rate down comment
    Хахаха ( преди 8 години )
    два реда по нагора Алфата ги сцепва с 510 коня и време на пистата дето им бие най-големите бегачки. Тия да ходат се гръмнат. Той оня от БМВ вчера затова припадна като видя на Алфата резултата и получи гърч....хаха швабен зикаскен
  • #19
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Тия пак са смешни. 10 г БМВ 535д с чип върви колкото тоя гюм и харчи по малко. А като се видят резултатите на новата Алфа и това е направо като от 90-те когато тия коне бяха много. Ако искаш тежък престиж взимаш Ц-класа, ако искаш спортен престиж Алфа или БМВ, тая двойна тоалетна къде я наредиха при колите.
  • #18
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Рудолф ( преди 8 години )
    Твърдо за Ауди. Просто са две класи над изброените. И по визия и по лукс. Само БМВ и Мерцедес са на това ниво
  • #17
    6 rate up comment 3 rate down comment
    До долния ( преди 8 години )
    Много се притесняваш за една АБСОЛЮТНО имагинерна ситуация за теб, Дошо!Предпочитай си там църцивика и не бери грижа за хората с пари.
  • #16
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Айде ся да си кажат хората, които биха предпочели това ауди за тези пари пред другите предложения в класа? Аз НИКОГА не бих предпочел аудито ама НИКОГА. Мисля си че няма човек, който да предпочете това ауди примерно пред Мерц или БМВ или Кадилак или Алфа или Ягуар или АкУра или Лексъс ... Просто никакъв шанс.
  • #15
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Mutata ( преди 8 години )
    Джулията е по добрата алтернатива!
  • #14
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Обективен ( преди 8 години )
    Написаното е за досегашната S4. Но все пак моторът и диференциала са същите ...
  • #13
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Обективен ( преди 8 години )
    Кола с много добро ускорение, съвсем не лоша общо взето, стига да не стоеше толкова често по сервизите.Също така е в "ничията" зона - хората предпочитат или по-икономичните дизели или скачат направо на RS.3.0TFSI мотора се нуждае от 500 до 800мл доливане на масло между две смени (на 15000км).
  • #12
    16 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Много е малка емблемата отпред. Не се разбира дали е С4,С6,С8,РС4 и т.н. Страхотна индивидуалност от ауди както винаги