IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan спира производството на два хибрида

Японците се отказват и от създаването на спортен Qashqai

Nissan спира производството на два хибрида

Японската компания Nissan прекратява производството и продажбата на хибридните версии на Pathfinder и Infiniti QX60. Основната причина е високата им цена, съобщава изданието Car & Driver.
Nissan спира производството на два хибрида
На двата всъдехода им предстои сериозно обновяване, като след него те няма да се предлага в бензиново-електрически модификации. Любопитното е, че моделите бяха показани преди по-малко от 1,5 години на автосалона в Ню Йорк. Те бяха оборудвани с агрегат, в който влизат 2,5-литров бензинов V6 с компресор, електромотор и безстепенна вариаторна трансмисия. Мощността на системата е 254 к.с. и 368 Нм.

Двата модела на японската компания се оказаха и не толкова икономични, както бе обявено. Според агенцията за защита на околната среда на САЩ разходът на гориво при подобни хибриди трябва да бъде 9 л/100 км, тоест поне с 24% по-малко от версиите с бензинов 3,5-литров V6. Според Car & Driver обаче "зеленият" Pathfinder изразходва 12,4 л/100 км, което е повече от неговия аналог с V6 мотор (11,8 л/100 км). А разликата в цената им в САЩ е само 3000 долара - с толкова хибридът е по-скъп.

От Nissan съобщиха още, че се отказват и от намеренията си да пуснат версии на други два модела - Qashqai и X-Trail, разработени от спортното подразделение на марката NISMO. Причината е, че двата кросовъра се продават отлично и не се нуждаят от спортни модификации, за да се повиши популярността им.

Първоначално бе предвидено всъдеходите да се предлагат с 1,8-литров бензинов мотор с 4 цилиндъра, развиващ мощност от 270 к.с. Този двигател все пак ще бъде използван за версията NISMO на хечбека Pulsar, която ще трябва да се конкурира с Volkswagen GTI. С Pulsar спортното семейство на Nissan ще се увеличи на 4 модела, като в него влизат още суперколата GT-R, купето 370Z и кросовърът Juke.

Снимка: Nissan

 

Тагове: nismo
0 от 500
  • #12
    5 rate up comment 1 rate down comment
    АЗ ( преди 8 години )
    Бъдещето е дизел с електромотор. Франсетата го почнаха, както винаги са първи, но след време ще го доошлайфат по сериозните компании.
  • #11
    9 rate up comment 10 rate down comment
    Вуичо ви ( преди 8 години )
    мноо са смешни тия фенчета на японски тояги хахаха,разкараи се каза пос.ркото омотан.От японците не чакаи спортен автомоибил нито пък хибрид,всяква еднодневка но не и сериозен автомобил от класа, като Мерцедес,БМВ и т.н. това са колите и търсенето го доказва,това че си купуваш фолксваген или Опел или Тойота не означава че не мечтаеш за Ролс,Маибах,Бентли,Мpower,AMG....ехееее ваксинираните кокошки не се самозалъгваите сектантчета....
  • #10
    11 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Разкарай се от тук бе вурст смотан! коментирай си немските кошари! Къде са им хибридите а? Имат или нямат и колко продават. На хартия имат, а на пътя няма. отиваш в шоурима на някоя ВАГенска марка и е пълно с хибриди, както е пълна главата ти с акъл.
  • #9
    9 rate up comment 7 rate down comment
    до: Das СтрошAuto ( преди 8 години )
    Абе момче, стига писа и преписва глупостите от любимото ти списание Ауто Билд! Те немците казваха, че никога няма да правят хибриди и се смееха на Тойота и правеха измислени тестове, за да покажат колко са прави. В един момент обаче обърнаха палачинката и се надпреварват, кой ще направи по-добър хибрид. По продажбите им ще познаеш колко са добри. Точно толкова, колкото и тези на Нисан. Хибрида не е да слижиш един елдвигател и батерия. Искат се много др.неща,за да стане ефективен.Сетили се!
  • #8
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Das Auto ( преди 8 години )
    Не случайно и основните разработки на МБ и БМВ бяха в тази посока - ефективен двигател с вътрешно горене,подпомогнат при потегляне и доускорение от сравнително малък електромотор с голям въртящ момент. Днес и Хонда се ориентират към тази формула.Разбира се,че борбата за постигане на емисии от порядъка на 75-90г. ще наложат продължение на този цирк - в портфолиото на всеки конструктор да има хибриди с деклариран разход от 2/3л/100км.,който е постижим само на къси разстояния със заредена батерия.
  • #7
    11 rate up comment 10 rate down comment
    Das Auto ( преди 8 години )
    Доказано е,че хибридните технологии имаха основно рекламно значение!Те се явяват като индулгенция на гузната съвест от мощни и още по-мощни автомобили.С изключение на агрегата в Порше 918,където съществуването му предава смисъл в постигане на скорост и пренасяне на момемнта към колелата както при никой друг автомобил,останалите хибриди са безсмислени,скъпи,лошоуправляеми и излишно скъпи.Може би един малък електромотор в скоростната кутия от 40-60 к.с е напълно достатъчен при старт и акселерация.
  • #6
    15 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    И пак са по-близо до реалния разход обявен за джета или другите хибриди на ВАГ с разход на хартия 3.0, а реално над 10. При моето каране инфинити m35h градско на нормален mode дава 7/100. На еко режим не го изтърпях, че беше много муден.
  • #5
    8 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    То, като го видиш това грозилище на снимката, ако ще и перпетуум мобиле да му сложат, пак няма да се купува!
  • #4
    12 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Хибридия RX на лексъс в София харчи около 7-8 в задръстванията - говорим за големия хибрид. Явно от Нисан не са успяли да направят добър хибрид и са се изложили, като VW с JEtta-та им и другите им хибриди. Но пък е странно защо не са взели хибридната система на инфинити, която доказано е много ефективна. Общо взето в момента истински хибриди имат тойота, лексъс, инфинити и хонда, всичко друго е лъжа на хартия и реално нищо. Явно технологията си изисква да си го можеш.
  • #3
    9 rate up comment 9 rate down comment
    gun ( преди 8 години )
    да се откажат и от Qashqai