IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първата жена шеф в Toyota напусна заради контрабанда

PR директорът на компанията бе уличена в търговия с наркотични вещества

Първата жена шеф в Toyota напусна заради контрабанда

Обвинената в контрабанда на наркотици PR директор на Toyota – Джули Хъмп, напусна компанията по собствено желание. Това съобщиха от японския производител на официалния си сайт в интернет, като уточниха, че разследването срещу нея продължава.
Първата жена шеф в Toyota напусна заради контрабанда
Снимка: Ройтерс

На 18 юни 2015 г. дамата бе заловена с 57 таблетки оксикодон. Това е мощно обезболяващо, което представлява подобрена версия на морфина, хероина и кодеина. Наркотикът бе намерен в колет, изпратен до американката.

Тогава Джули Хъмп обяви, че страда от хронични болки в колената и таблетките са предназначени за лична употреба. Японската полиция обаче явно не повярва на тази версия и продължи разследването. Няколко дни по-късно пиарката призна, че лекарството е било предназначено за друг човек.

Съгласно японските закони, подобен препарат може да бъде внесен на територията на страната единствено със специално разрешение на министерството на здравеопазването. Госпожа Хъмп се оправда, че не е знаела за подобно правило, но въпреки това напусна поста си.

Американката стана директор на връзките с обществеността на Toyota през април 2015 г. Тя стана първата жена, стигнала до толкова висока длъжност в ръководството на японския автомобилен производител.

Първата жена шеф в Toyota напусна заради контрабанда
Снимка: Ройтерс

Междувременно президентът на компанията Акио Тойода свика пресконференция, за да поднесе извиненията си за случилото се.

"За мен служителите, които се отчитат пряко пред мен, са като мои деца. Отговорност на родителя е да защитава децата си, а ако някое дете сгреши, също отговорност на родителя е да се извини", коментира мениджърът.

0 от 500
  • #8
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Че тя да не е назначена в Тойота от Обама, че японците да търсят начин да я махнат???
  • #7
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Извън шегите - явно са и скроили шапката. Видно е че държавните служители изпълняват нарежданията на тойота. БЯЛА....ЖЕНА... Шеф - това е неприемливо във феодална япония
  • #6
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Сега започва да става ясно от къде тойота печели пари и подарява гориво wifi само и само да си пласират второстепенната продукция - колите
  • #5
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Интересно колко компании се извиняват за това, че техен служител е злоупотребил с нещо извън професионалната му дейност? Аз нещо не се сещам за такива. Ето това са отговорни хора, които за най-малкото ще се извинят или ако има грешка ще си е оправят, а не прикрият. Не, като Винтеркорн, който в разгара на кризата беше хванат, че е правил оргии с др.шефове на компанията, много ***, черен хайвер, скъпо шампанско и какво ли не за няколко млн. а Меркел му отпуска в същото време милиарди помощ
  • #4
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Хаха, долния коментар кърти. Чупи ***!
  • #3
    6 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Е ТО САМО НАРКОМАНИ РАБОТЯТ В ТОЙОТА. ЗА ТОВА ПОСЛЕ ЧУПЯТ РЕКОРДИ В СЕРВИЗНИТЕ АКЦИИ.
  • #2
    15 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    ООН също предпочитат изключително и само Тойота. За какво да се извинява Тойота? За това че са им качествени продуктите ли?
  • #1
    4 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Няма ли да се извини ,че тия маймуни от ИДИЛ предпочитат основно марката Тойота?Това е доста по-притеснително от 60 хапчета.Поне за мен.