IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota Mirai - над 500 км. с едно зареждане

Японската компания предоставя безплатно гориво за първите 3 години

Toyota Mirai - над 500 км. с едно зареждане

Toyota разкри нови подробности за водородния си автомобил Mirai, който вече се продава в Япония, а от следващата година трябва да бъде въведен и пазара на Европа.
Toyota Mirai - над 500 км. с едно зареждане
Електромобилът с горивна клетка има автономия от 502 километра, което го превръща в първата електрическа кола, предлагаща толкова голям пробег с едно зареждане, сочи информацията от Toyota.

Компанията е подготвила и доста примамливи условия за клиентите на Mirai. Те се отнасят за пазара на САЩ, но се очаква да бъдат предложени и в Европа.

Така например всеки собственик на водородния автомобил ще разполага с безплатно гориво за период от 3 години, както и с денонощен достъп до център за обслужване на клиенти. Безплатно за същия период ще бъде и плановото обслужване на модела. Що се отнася до гаранцията, тя е 8 години или 150 000 км. за водородната горивна система.

Както вече бе съобщено, първият сериен автомобил с водородна клетка на Toyota се задвижва от електромотор, енергията за който се добива в резултат от химична реакция между кислород и водород. Мощността на мотора е 155 к.с., като позволява ускорение от място до 100 км/час за малко над 9 секунди. Зареждането с водород отнема между 3 и 5 мин.

Цената на Toyota Mirai в САЩ е 57 500 долара, а на Стария континент се очаква да стартира от около 48 000 евро.

През тази година Toyota планира да произведе 700 екземпляра от Mirai, а през следваща от конвейера да слязат 2000 коли. Бройката през 2017 година ще нарасне до 3000.

Тагове: toyota mirai
0 от 500
  • #32
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Тази тойота не е грозна.Отвратителна е.Ужас.
  • #31
    9 rate up comment 8 rate down comment
    АнтиГейПарад ( преди 8 години )
    Някой отдолу попита как ВАГ се грижат за клиентите си. Ще му отговоря. Както аз се грижа за комшийката, когато мъжът и е на работа. Изчуквам е яко и накрая ме нахранва и ме напоява. Хубава ракия вари мъжът и признавам. Накрая за изпроводяк един свирчок и така до другия път. Та клиентите на ВАГ ги заместете с комшийката, а аз все едно съм ВАГ. Това е положението. Виждам, че тук има един доволен клиент от ВАГ. Може би харесва да го порят и накрая да си плаща за това. *** ли си бе фенче?
  • #30
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Do KKK ( преди 8 години )
    Ieroslave - ako kaja 4e maika ti e grozna 6te e kompliment
  • #29
    6 rate up comment 7 rate down comment
    KKK ( преди 8 години )
    Ако го нарека грозновато, ще е комплимент за тая кола :D
  • #28
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Камен Симов ( преди 8 години )
    А някой да знае колко струва пробег 100 км с това гориво? / където го предлагат естествено - Германия, Норвегия/. Предварително благодаря!
  • #27
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Пешо ( преди 8 години )
    А не може ли да не е с такъв извънземен дизайн , някак - стряскащо е , това технологичните изисквания ли го обуславят или просто са се правили на интересни. Няма ли възможност за по-нормален дизайн.. Как виждате един СУВ на такава технология...То бива модернизъм, футуристичност, ама това ми идва в повече
  • #26
    14 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    ВАГ нямат клиенти.ВАГ продават на мазни прости селски тапири от *** извадени от контейнера за ***.Всякакви спорове по темата са излишни.
  • #25
    9 rate up comment 0 rate down comment
    до: da znam ( преди 8 години )
    Сайта реже линковете. Потърси в сайта на Тойота или им се обади!
  • #24
    13 rate up comment 4 rate down comment
    до: da znam ( преди 8 години )
    Ето ти линка:http://***.toyota.bg/articles/toyota_hybrids_6_mio.jsoМожеш да се обадиш в най-близкият център на Тойота, за да ти разяснят нещата. Линк за безплатното обслужване искаш ли?Хайде сега дай нещо за ВАГ. Как от ВАГ се грижат за клиентите си? Много ще ми е интересно наистина. Освен, ако грижата им не е само да ги отърват от парите им. Друга грижа няма. Мазнят ти се докато си купиш тяхна ВАГ-трошка и после, като почнат проблемите, отношението им изведнъж се променя. Типично за тях...
  • #23
    20 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Грозновато е, но е чаровно, защото носи прогрес. Не е тъпо и отвратително като Алди А2 или БМВ 1-серия, които носят само канцерогенни емисии. А водород се добива и със фотоволтаици, може да не е най-ефективното решение, но е с нулеви вредни емисии. А човешкото здраве и околната среда не могат да се купят с хартийките наречени пари, те са безценни.