IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini пуска роудстър Aventador SV

Модификацията ще излезе в серия от 500 бройки

Lamborghini пуска роудстър Aventador SV

Lamborghini работи върху създаването на по-мощна и по-лека версия на роудстъра Aventador, съобщи шефът на италианския производител на спортни коли Стефан Винкелман, цитиран от Autocar.
Lamborghini пуска роудстър Aventador SV
Модификацията ще се казва Aventador LP750-4 Superveloce Roadster и ще получи същия агрегат като купето LP750-4 Superveloce, но ще бъде с променена аеродинамика. За увеличаването на динамиката ще помогне и премахването на част от оборудването.

Lamborghini  Aventador LP750-4 Supervelocе се задвижва от 6,5-литров V12 със 750 к.с. Това е с 50 к.с. по-висока мощност, като освен това общото тегло на модела е намалено с 50 кг. в сравнение със стандартната версия, което позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 2,8 секунди (с 0,1 секунди по-бързо от базовата модификация). Очаква се и роудстърът Aventador SV да постигне същия резултат.

Винкелман допълни, че от новия роудстър ще бъдат произведени само 500 бройки. За сравнение купето Aventador SV бе пуснато в серия от 600 единици, които бяха продадени за само 3 месеца след дебюта на автомобила.

Снимка: Lamborghini

 

0 от 500
  • #9
    2 rate up comment 1 rate down comment
    KKK ( преди 8 години )
    Стегнете се ВАГ фенчета, в тая кола ВАГ имат много малко участие. Нито имат V12 двигател, нито са спосбни да си представят, а камо ли да създадат такъв дизайн, нито пък имат такава скоростна кутия... Това си е италианска разработка, технологиите от която може да влязат по-късно в жалките Аудита. ВАГ са просто спонсори :)
  • #8
    3 rate up comment 0 rate down comment
    fsb ( преди 8 години )
    уникален автомобил...
  • #7
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Das Auto ( преди 8 години )
    И след 50 години Джапанките няма да направят такъв красив суперавтомобил!!!
  • #6
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    VAG показват, че могат да правят супер атмосферни двигатели като на този автомобил, супер добри хибриди като 918 а за турбинираните двг въобще да не говорим.Японците дълги години се кълняха с атмосферките видяха, че не ги умеят и сега се опитват с турбиниранте но са мноого години назад. То е ясно, че само с маркетингови похвати като хибридите не става - балъците си напазаруваха и този пазар вече не е толкова добър.
  • #5
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    "Всъщност, германци правят това хубаво нещо, Ламбото. Конструират го и го произвеждат в Италия, за да се нарече италианско. "Ти хапчетата си пиеш ли? Ако не, започвай по-скоро, положнието ти е отчайващо!
  • #4
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Всъщност, германци правят това хубаво нещо, Ламбото. Конструират го и го произвеждат в Италия, за да се нарече италианско. Пардон, оставят италианците да се вихрят колкото искат в дизайна за да се радваме на този шедьовър на агресията.
  • #3
    5 rate up comment 3 rate down comment
    1 ( преди 8 години )
    Взимам 2 от тия.
  • #2
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Нев ( преди 8 години )
    Добре, че са някои италиански и френски имена и марки от групата на Ваг, че да има и те с какво да се гордеят, инъче само *** и бюджетни таралясници на завишени цени! Чак ми е смешно, как някой Ваг фенчета, които очевидно отдавна са загубили връзка с действителността, си вярват, че германец може да направи нещо толкова добро като Ламбото!
  • #1
    9 rate up comment 8 rate down comment
    Viva Italia ( преди 8 години )
    La Macchina вурст дебел!