IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Върховият Jeep Grand Cherokee SRT ще получи 707 к.с.

Модификацията ще се казва Trackhawk и ще излезе през 2016 г.

Върховият Jeep Grand Cherokee SRT ще получи 707 к.с.

Най-мощната версия на всъдехода Jeep Grand Cherokee SRT ще получи двигател Hellcat с мощност 707 к.с. Кросовърът ще получи името Trackhawk, съобщава Car and Driver.
Топ-версията на Jeep Grand Cherokee SRT ще получи 707 к.с.
Тази мощност ще бъде генерирана от 6,2-литров двигател с 8 цилиндъра, оборудван с компресор. В момента този мотор се поставя на Dodge Challenger SRT, както и на най-бързата версия на седана Charger. По предварителни данни агрегатът ще позволи на всъдехода да ускорява от 0 до 96 км/ч (60 мили) за по-малко от 4 секунди.

В момента инженерите на Jeep работят върху изкуственото ограничаване на максималния въртящ момент, тъй като трансмисията на Grand Cherokee Trackhawk няма как да издържи на повече от 880 Нм. Обмисля се и вариант за отказване от системата 4х4, но той е по-малко вероятен.

Базовата версия на Jeep Grand Cherokee SRT ще запази настоящия си 6,4-литров V8, развиващ 475 к.с. При нея ускорението от 0 до 96 км/ч отнема 4,8 секунди, а максималната скорост е 257 км/ч.

Очаква се върховият Jeep Grand Cherokee Trackhawk да излезе на пазара в средата на 2016 г. Цените на модела, който ще се конкурира с машини от категорията на Range Rover Sport SVR, BMW X5 M и Porsche Cayenne, ще стартират от 65 000 щатски долара.

Снимка: Chrysler

 

0 от 500