IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel показа маскирана Astra

И разказа повече за камуфлажа на модела

Opel показа маскирана Astra

Фотографиите на маскирани автомобили обикновено се публикуват от автомобилните папараци. В случая обаче германската марка Opel сама разпространи такива кадри. Те са на новото поколение Astra, чиято премиера ще се състои през септември.
Opel показа маскирана Astra
"Това състезание е вечно – надпреварата между автомобилните производители и фотографите-шпиони. Едната страна прави всичко по силите си, за да опази колкото е възможно по-дълго най-новите си произведения от любопитството на околния свят, докато противната страна разработва все по-съвършени техники, за да се сдобие с желаните кадри на моторизираната си плячка и да публикува първата снимка на даден нов прототип", сочи информацията, която придружава снимките.

От германската марка не съобщават нищо ново за самата кола, но пък разкриват повече за маскировката.

Тя е нова и се използва от Opel за първи път. Това е черно-бяло маскировъчно фолио с кубични мотиви, наречено „Cube”. 

Маскировката е одобрена от TÜV, като се състои от 60-70 отделни листа. Фолиото е устойчиво на удари от малки камъчета, на ултравиолетови лъчи и на температурни промени в диапазона от минус 40 до плюс 80 градуса Целзий. За да прикрият по-добре предната част, инженерите на марката са използвали по-плътен черен материал.
Opel показа маскирана Astra
„Cube” е вече четвъртото поколение маскировъчно фолио, използвано от Opel. Първото се появява при Corsa C през 1999 година, като се отличава с наподобяващи риби мотиви и съответно става известно като „рибките”. Постепенно специалистите по маскировка започват да добавят под фолиото и бутафорни елементи от пластмаса и пенопласти, за да изкривят максимално истинските очертания на каросерията. През 2009 година компанията започва да използва ромбовиден шахматен мотив, станал известен като „Flimmies”. При третото поколение фолио - „жичките”, използвано през 2011 - 2013 година, основната новост е технологията за печат, която съкращава времето за поставяне.
Opel показа маскирана Astra
Що се касае до интериора, при колите на Opel маскировката се появява през 2008 година. В началото арматурното табло и приборите са били маскирани с ръчно ушити покривала от парчета изкуствена кожа, прикрепени с велкро, но днес експертите разчитат на много по-лека мрежеста тъкан, позната от раниците, която позволява индивидуално маскиране на отделните елементи.

Предстои да видим още снимки на новата Astra с камуфлаж. А серийният модел ще бъде представен през септември на автосалона във Франкфурт.

Още по темата:
Новият Opel Astra превръща нощта в ден
Opel възражда Astra GSi
Неофициален поглед към новата Astra


 

Тагове: opel astra
0 от 500
  • #3
    28 rate up comment 0 rate down comment
    до бъчваря ( преди 8 години )
    Все си мисля, че бядняците си купуват таралясници "нов внос" от Горубляне и Дупница за 5-6 хиляди лева!Ако човек може да отдели 30 бона за чисто нова Астра, то той със сигурност не е беден и не е глупав, защото знае, че от Опел нямат претенции да са върха на сладоледа, но са марката с най-добро съотношение между цена и качество!
  • #2
    2 rate up comment 18 rate down comment
    Миро ( преди 8 години )
    от колко ли основни ремонта се е нуждаела тази количка между тия три снимки
  • #1
    5 rate up comment 7 rate down comment
    бъчваря ( преди 8 години )
    Ами те Ауто Билд миналата седмица показаха и тайни снимки от таблото, въпреки че са от миналото лято. Също така показаха и външността, макар това да са рисунки. Те твърдят, че знаят как ще изглежда Астра и показват компютърни изображения. Да видим дали ще е така или се изхвърлят. Но впечатление ми направи това, че в Астра ще липсват много от новите технологии, включително регулируеми амортисьори. Автомобил за бедняка, но качествен автомобил с всичко най-необходимо.