IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar готви съперник на Range Rover

Моделът ще се казва J-Pace и ще бъде готов през 2019 г.

Jaguar готви съперник на Range Rover

Jaguar ще покаже компактния кросовър F-Pace през есента, но той няма да бъде края на амбициите на марката при високопроходимите машини. Британците готвят и пълноразмерен всъдеход – J-Pace, съобщава изданието Automobilemag.
Jaguar готви съперник на Range Rover
*Неофициално изображение: Automobilemag

Флагманският SUV на Jaguar ще използва платформата на Range Rover, но като размери ще се приближава до Range Rover Sport. Освен с тези две машини новият модел, който трябва да дебютира през 2019 г., ще си съперничи на пазара с все още неизлезлите Audi Q8, BMW X7 и Mercedes-Benz GLS.

Бъдещият Jaguar J-Pace ще се предлага в стандартен вариант, както и с удължена база. Двигателите ще бъдат бензинови и дизелови V6 и V8, но ще има и хибридна версия с възможност за зареждане от електропреносната мрежа. Предвижда се и спортна модификация – SVR, която ще бъде разработена от подразделението Special Vehicle Operations (SVO)

От своя страна шефът на SVO – Джон Едуардс, анонсира появата нов суббранд. Той ще носи името SVX, като ще предлага екстремни автомобили, предназначени за пътуване по лош терен. Те ще се продават едновременно със спортните модели SVR и с луксозните SVAutobiography, за които също отговаря SVO.

Тагове: jaguar j-pace
0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    nov ( преди 8 години )
    Некоректно заглавие. Двете марки са част от едно дружество. Визията на модела е спорт с висока позиция а не проходимост.
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Това е изкуствена коноренция. Което и да избереш парите все при тях отиват. Елементарна психология
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Automotive ( преди 8 години )
    Непонятно ми е защо JLR си създават вътрешна конглокенция?! Не че VW Group не правят същото по успешен начин (като изключим Seat), но ми се струва, че при JLR тоя модел няма да сработи.