IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Като на рали! С 250 км/ч от София до Пловдив!

"Героите" от видеото дори се похвалили в социалната мрежа (Видео)

Като на рали! С 250 км/ч от София до Пловдив!

Като на рали! С 250 км/ч от София до Пловдив!
Снимка: Facebook

С 250 км/ч от София до Пловдив. За тази фрапираща скорост на пътя алармира читателят на Dnes.bg Иван Пеликански.

Главните герои във видеото са се постарали да документират с доста добро качество своето "геройство", а за да не остане съмнение, че са "баш" шофьори, са го качили и в социалната мрежа, за да се похвалят.

"Пиша ви с надеждата, че малкото ми останало доверие в МВР ще бъде оправдано и ще последва адекватна реакция. Пиша и защото вярвам, че последните години България върви в правилната посока и гражданското общество наистина съществува. Искрено вярвам, че в българското общество моралът е основен социален регулатор и гражданската активност е все по-растяща. Убеден съм, че единственият начин да се "преборим" със статуквото е самоинициативата да решаваме проблемите заедно, а не да чакаме да бъдат решени от някой друг", пише ни Иван, който е решил да не остава безучастен към своеволията на пътя.

Като нарушители той посочва трима мъже – Даниел Мечката, Лазар Лазаров и Михаил Николов. И трите момчета са от София.

"Това са състезателите, които не само застрашават живота на околните и нарушават законите, но и с цялата си наглост и простотия парадират с това в социалнните мрежи. Състезателите, за които човешкия живот няма и капка стойност, защото си позволяват да карат с 250 км/ч. Състезателите, които имат чувството за безнаказаност, защото се възприемат за мутри и са се качили на скъпа кола. Състезателите, които виждаме всеки ден и не правим нищо, а после четем или гледаме за поредната жертва на пътя", допълва Иван.

От профила на Даниел Мечката във Facebook, който е качил и въпросното видео, се вижда, че той е любител на екстремните скорости и не за пръв път качва клип на високи обороти.

"Докато няма сурови наказания за нарушителите - винаги със страх ще пускаме децата си навън, винаги със страх ще пресичаме улицата и ще продължаваме да четем за поредните погубени животи на пътя. Поздрави и нека да сме живи и здрави", завършва апелът си Иван.

 



Още любопитни новини от България вижте в Dnes.bg

 

 

0 от 500
  • #33
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Това което постигат некадърните немци Японците го постигнаха преди много години.Хайде сети се сега кой е по напред с технологиите.
  • #32
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Германчетата се включиха в момент в който всички фирмени отбори се оттеглиха от автомобилните състезания.Защо не се бориха когато Японските и Италианските бегачки убиваха всичко живо по пътя си?Отговори цървулкин.
  • #31
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Тойота-доста години шампион WRCHonda-доста години шампион F1Тойота-световен шампион в съсътезанията за издържливост.Тойота и Митсубиши многократни победители в Париж -Дакар.За Субару и другите марки няма да споменавам.
  • #30
    4 rate up comment 0 rate down comment
    лимонад ( преди 8 години )
    и какво, безразсъдното каране било от чалгата, чета в много коментари по-долу... по тая логика ВСИЧКИ МОТОРИСТИ СА ЧАЛГАРИ!
  • #29
    2 rate up comment 5 rate down comment
    pa ( преди 8 години )
    Защо не оставите хората да си живеят живота и да му се радват? Иване, get a life :)))
  • #28
    6 rate up comment 6 rate down comment
    бавареца ( преди 8 години )
    в германия ако караш с толкова в лявата лента постоянно ще ти святкат да се дръпнеш. и не е задължително магистралата да е по добра от нашите - и тук си имаме много добри участъци където не е проблем да се кара с 240 и повече. човека поне е фокусиран в карането , а не като някой дето със 90 на междуградски говори по телефона и пуши цигара. какво толкова е станало
  • #27
    5 rate up comment 5 rate down comment
    sm ( преди 8 години )
    Не съм сигурен кое е по-лошо, това че има *** които карат при тези условия с 250, или това че вече има толкова много "будни" граждани, които сипят доноси?!
  • #26
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Фетз ( преди 8 години )
    Удари си задницата в мантинелата, ние спряхме да видим ок ли е всичко. Той слезе, огледа си хубаво колата разбесня се, на нас не ни отдели никакво време да ни каже добре ли е, има ли му нещо. Разфуча се влезе в колата и затвори вратата, извади си телефона и започна да говори. Отивайки към моята кола ми се стори, че видях детско столче отзад и се върнах няколко крачки за да се уверя. ИМАШЕ столче с дете в него! Тръгнахме ние, а само след 3/4 минутки, същият ни изпревари с не по-малко от 140 км/ч.
  • #25
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Фетз ( преди 8 години )
    Така като гледах клипчето, УЖ се правят на тежки, не слушат чалга а слушат Panamera Flow на Bushido. Това е друг въпрос. Преди време пътувах за Варна и на магистралата след Шумен, на участъка където е дългият завой след онзи мизерен шел в посока Варна, ме задмина един "тежкар" с 330 купе, бих казал почти нова. Аз намалих на около 80 км/ч зашото пътната настилка беше отвратителна. Този пич влезе в завоя с поне 140/150 км/ч. Заднизата му се топаше по неравностите докато в един момент не се завъртя
  • #24
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    баща съм на 2 малки момчета и като видя такива ми идва да ги бия на почивки...как ще растат децата ми и ще трябва да играят на улицата както ние едно време!? така е, чалгата е закон и стандарт в тази държава, а най- лошото е, че *** разбраха, че за жълти с'тинки получават безнаказаност! няма ли високи данъци и отговорност, ще има още жертви!