IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ожие с драматична победа в рали „Швеция“

Това е втори пореден успех за шампиона във WRC през сезона

Ожие с драматична победа в рали „Швеция“

Пилотът на Volkswagen Motorsport и действащ световен шампион Себастиан Ожие (Фр) спечели и втория кръг от световния рали-шампионата (WRC) - рали „Швеция“. Французинът триумфира в едно от най-драматичните и оспорвани състезания през последните години, след като изпревари Тиери Нювил (Бел, Hyundai Motorsport) и съотборника си Андреас Микелсен (Нор).
Ожие спечели драматично рали „Швеция“
Тези трима пилоти се бориха за победата през цялото състезание. Ожие поведе в петък, но в края на деня допусна грешка, която позволи на Микелсен да излезе начело. В събота обаче норвежецът сбърка на два пъти и шампионът се приближи съвсем близко до него. В края на деня лидер стана Нювил, който с отлично каране изпревари и двамата пилоти на Volkswagen.

Белгиецът стартира от първата позиция в неделя, но още след първия етап се смъкна на трето място, докато Микелсен излезе начело с 3 секунди аванс пред Ожие. Преди последния етап тримата се наредиха в разлика от 4.6 секунди, но Андреас не успя да удържи лидерската си позиция.
Ожие спечели драматично рали „Швеция“
На последната контрола – 5 км. преди финала, той имаше 2.3 секунди аванс пред Ожие, но не издържа на напрежението и се завъртя на един от завоите. В крайна сметка Микелсен загуби около 30 секунди и се смъкна на трето място в крайното класиране, като пропусна пред себе си Ожие и Нювил.

Четвъртото място е за най-добрия представител на M-Sport – От Танак (Ест) с Ford, следван от Хейдън Патън (Н.Зел, Hyundai) и Елфин Евънс (Вбр, M-Sport). Седми завърши Крис Мийк (Вбр), който даде най-добро време от пилотите на Citroen Motorsport. Той бе шести, но в последната отсечка сбърка и позволи на Евънс да го задмине.

В първата десетка успяха да се класират още чехът Мартин Прокоп (Ford), украинецът Юрий Протасов, също с Ford, както и норвежецът Мадс Остберг със Citroen. Вицешампионът Яри-Мати Латвала (Фин, Volkswagen) отпадна в самия край на състезанието.
Ожие спечели драматично рали „Швеция“
След два кръга от шампионата Ожие е начело с 57 т., докато втората позиция си разделят Нювил и Микелсен – с по 30. Следващото състезание е рали „Мексико“ (5-8 март).

Снимки: Red Bull
 

 

 

Тагове: wrc
0 от 500
  • #1
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Този сезон се очертава горещ раздаваше се яко газ жалко за мийк че допусна грешка и пропадна в класирането беше на 15 позиция успя да спечели няколко етапа нещо подобно се случи с псберг и латлава