IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Cayenne ще бъде най-бърз в класа

В Porshe нямат намерение да отстъпват званието на Bentley Bentayga

Новият Cayenne ще бъде най-бърз в класа

Надпреварата в класа на луксозните всъдеходи продължава с пълна сила. И точно това накара представител на Porsche да обяви, че следващото поколение на Cayenne ще стане най-бързият кросовър на планетата, като динамичните му характеристики ще превишават тези на подготвяната топ версия на бъдещото Bentley Bentayga.
Новото Porsche Cayenne ще стане най-бързото в класа
Това сериозно изявление направи по време на автосалона главният инженер на Porsche - Волфганг Хатц, пред изданието Car and Driver. По думите му достигането на скорост от 300 км/ч няма да бъде никакъв проблем за Cayenne.

„Ако Bentley направи своя модел с 3-4 км в час по-бърз, ние сме напълно готови. Въпреки че англичаните ще използват 12-цилиндров двигател, новият Cayenne със сигурност ще бъде по-бърз от техния автомобил“, категоричен бе Хатц.

Наскоро представител на Bentley публично обяви, че техният бъдещ модел ще стане най-бързият всъдеход на планетата благодарение на своя W12 турбо-двигател, с чиято помощ автомобилът ще може да развива скорост от 320 км/ч.

Очакванията са новият Cayenne да дебютира през 2017 или 2018 г, като ще получи новата платформа, на която е изградено и показаното неотдавна Audi Q7. Благодарение на архитектурата моделът на немците „отслабна“ с 325 кг, от което ще се възползва и кросовърът на Porsche. Предвижда се неговата топ версия  да тежи под 2 тона. Сега нейното тегло е 2180 кг.

Трябва да се отбележи, че и наскоро обновеният Cayenne (на снимката) също е доста бърз. Най-мощната модификация – Turbo S, която получи доработен 4.8-литров V8 двигател с компресор, предлага 570 к.с. и 800 Нм въртящ момент. С този агрегат всъдеходът ускорява от 0 до 100 км/ч за 4.1 секунди, което ес 0.4 секунди по-бързо от предшественика му. Максималната скорост на машината достига 284 км/ч.

Именно с помощта на модернизирания турбо-мотор автомобилът постави нов рекорд, като стана най-бързият всъдеход, преминал Северната дъга на „Нюрбургринг“. Времето на Cayenne Turbo S е 7:59.04 минути. Предишният рекорд на трасето бе 8:14 минути и принадлежеше на Range Rover Sport SVR.

Снимка: Porsche

 

Тагове: porshe cayenne
0 от 500
  • #8
    3 rate up comment 0 rate down comment
    trex ( преди 9 години )
    Голям красавец!
  • #7
    14 rate up comment 2 rate down comment
    Прогледнал ( преди 9 години )
    Грехота е в едно изречение с Порше да кажеш и Тойота... УУУУУ Господ да прощава..Невежи колкото си искаш.
  • #6
    28 rate up comment 9 rate down comment
    Тоьотко Оризарски ( преди 9 години )
    Японски кашон се разпада още преди да е стигнал на половината на тази скорост!
  • #5
    36 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Порше винаги са били на върха!
  • #4
    10 rate up comment 21 rate down comment
    zoom in ( преди 9 години )
    хахахаАма как веднага си проличават чалгарчетата тука. Без значение какво питаш - отговорът винаги е породен от комплекса, че кара 20-годишен VW и някакви "оризари" са му отмъкнали гаджето :-)Въпросът ми беше принципен, кому е нужно SUV да развива такава скорост? И нормално ли е, при положение, че аеродинамичните параметри са като на камион???
  • #3
    32 rate up comment 8 rate down comment
    до zoom in ( преди 9 години )
    Да,оризарче,ще се чувствам много по-спокойно в камиона на Porscne Cayenne,отколкото в която и да е Toyota.
  • #2
    10 rate up comment 26 rate down comment
    zoom in ( преди 9 години )
    Добре, кажете честно - ще се чувствате ли спокойно, ако сте с 300км/ч в този камион с висок просвет, брутално челно съпротивление и маса над 2 тона???
  • #1
    38 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    абе Доше,това е по бързо от моята Toyota и от твоята Honda ,тъи като няма друго какво да направим предлагам да деистваме както всеки път и да го уплюем