IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini Huracan след инцидент с 310 км/час

Двамата пътуващи в колата са живи (Видео)

Lamborghini Huracan след инцидент с 310 км/час

През септември миналата година един от екземплярите на новата суперкола на Lamborghini - Huracan, бе напълно разрушен при катастрофа. Сега унгарската полиция разпространи видео от инцидента.
Lamborghini Huracan след инцидент с 310 км/час
Както може да се види от клипа, боядисаният в зелен (Verde Mantis) цвят суперавтомобил на няколко пъти развива скорост от над 330 км/час. В един момент обаче нещо се обърква, шофьорът губи управление и колата излиза от пътя.

От информацията не става ясно дали автомобилът е спукал гума или просто е загубил сцепление. Факт е обаче, че шофьорът губи контрол при скорост от 310 км/час. Преди да излети от пътя зеленото Lamborghini се удря няколко пъти в предпазните мантинели, което забавя скоростта.

Колата се спира в канавката, след което се възпламенява и изгаря напълно. Двамата пътуващи са оцелели, но с тежки наранявания, сочи информацията на унгарското издание langlovagok.

Катастрофата се е случила на магистрала M7 в Унгария.


Представеният миналата година в Женева Huracan е заместник на модела Gallardo. Той се задвижва от 5.2-литров V10 двигател, развиващ 610 к.с. при 8500 об/мин и 560 Нм при 6500 об/мин. Ускорението от 0 до 100 км/ч става за 3.2 секунди, а границата от 200 км/час се достига за 9.9 секунди. Официалната максималната скорост е 325 км/час.

Тагове: lamborghini huracan
0 от 500
  • #24
    1 rate up comment 0 rate down comment
    IT ( преди 9 години )
    От видеото добре се видя че нямаше завъртане и директен удар причината да оцелеят е че колата при скока се плъзна първо в лявата след това дясната мантинела който са подействали като спирачка и после е заседнала в канавкатаако при първият контакт с лявата мантинела автомобила се беше завъртял пичовете щяха да са на кайма....късметлии...да са живи и здрави и другият път доста ще помислят преди да решат да вдигат толкова неразумна скорост та дори и магистралата да е перфектна :)
  • #23
    0 rate up comment 0 rate down comment
    бавареца ( преди 9 години )
    пез такива скокчета може да мине само WRC бегачка с настройки за макадам. и то с WRC пилот зад волана. всяко друго нещо или няма настройка на окачването за такъв скок или баланса на масите е такъв че ще се приземи по *** или чело. тук става дума за къс ход на окачването предполагам.
  • #22
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ако беше оризарка щяха да я овладеят, ама е под шапката на швабите и събра мантинелите. Даже сама се претопи за ламарините на някой гоуф.
  • #21
    6 rate up comment 1 rate down comment
    бавареца ( преди 9 години )
    на полицейските снимки се вижда, че инцидента започва на мост или надлез. явно там е имало сериозно скокче. на АМ Тракия може да си караш с 250 почти навсякъде и няма да загубиш контрол, но преди Пловдив и след Пловдив има едни надлези - там и със 150 да минеш усещаш "безтегловност"
  • #20
    4 rate up comment 3 rate down comment
    до Wow ( преди 9 години )
    Немските магистрали даже са сред най-зле подържаните, понеже са много стари, а в Германия няма винетки и има хроничен недостиг на пари за ремонти.Скоро обаче ще въвеждат такси и ще станат и те добри като унгарските и т.н.
  • #19
    6 rate up comment 3 rate down comment
    speedart ( преди 9 години )
    "Сурнали са се доста дълго в мантинелата, която им е намалила значително скоростта, после тревата е донамалила скоростта" !!!!!...ТРЕВАТА Е ДОНАМАЛИЛА СКОРОСТТА...!!!!...смях до скъсване..
  • #18
    12 rate up comment 2 rate down comment
    До до Дошо ( преди 9 години )
    "Цяло чудо е че са оцелели при тази скорост, добре че не са били в някоя Тойота."Ами то няма толкова голям *** с Тойота и не само, който да тръгне да вдига 335 км/ч на магистрала! Това може само *** чалгарски нискочелен *** да го направи, за да докаже, че някой още не са произлезли напълно от маймуните!
  • #17
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    При 300 км/ч при една малка неравност по пътя от пътник в автомобил ставаш пътник в самолет. Катастрфата го доказва, обществените пътища не са обезопасени писти. Колата изглежда така защото първо се разбила а после е горяла. И все пак ако не беше такъва клас спортен автомобил едва ли щяха да са живи.
  • #16
    4 rate up comment 0 rate down comment
    FenIX ( преди 9 години )
    При тая скорост си е късмт, че са се отървали живи. Все пак освен мантинелат предполагам и констуркцията на колата е по-здрава от тази на обикновените автомобили. Специално за това Лаборгини не знам, но при ЛаФерари шофоьора и пътника с в карбонов кокпит подобен на тези от Ф1. Според мен е задължително такива мощни и бързи коли да са с такъв кокпит.
  • #15
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    при челен сблъсък с висока скорост между Lexus LF-А Nurburgring Edition и BMW е загинал 67-годишен мъж. загиналият е главният тест-пилот на Toyota - Hiromu Naruse. Катастрофата е станала само на няколко километра от пистата Nurburgring, където японците тестват спортното возило. жълто-оранжевият Lexus LF-А Nurburgring Edition е навлязъл в насрещното платно при опит да вземе остър завой с висока скорост. "Когато карах LFA по високоскоростното трасе на Nardo, Italy, си помислих, че може да не се завърна жив в Япония", заяви Hiromu Naruse при последното си интервю на 26 май 2010 година.