IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini пуска хибрида Asterion в серия

Очаква се машината да излезе на пазара на цена от 440 000 евро

Lamborghini пуска хибрида Asterion в серия

Хибридната суперкола Lamborghini Asterion, която бе показана на автосалона в Париж тази есен, ще се появи в серийно производство, съобщава изданието Autocar.
Lamborghini пуска хибрида Asterion в серия
Малко след премиерата на автомобила президентът на компанията Стефан Викелман заяви, че Asterion има за главна цел да покаже технологиите, които Lamborghini  притежава. Сега обаче шефът на отдела за разработки и изследвания Маурицио Реджани твърди, че ръководството на производителя от Сант'Агата вече обсъжда пазарната цена на модела.

Очаква се тя да бъде около 440 000 евро, което означава, че серийният Asterion ще бъде значително по-евтин от някои свои основни съперници на пазара – хибридните суперколи McLaren P1 и Porsche 918 Spyder. Първата е оценена на 1 млн. евро, а втората – на 660 000 евро.

Самото Lamborghini Asterion разполага с хибриден агрегат с мощност 910 к.с., в който влизат 5.2-литров V10, развиващ 610 к.с., 3 електромотора и 7-степенна роботизирана DSG-трансмисия. Ускорението от 0 до 100 км/ч става за 3 секунди, а максималната скорост е 320 км/ч. В хибриден режим суперколата харчи едва 4.2 л/100 км, а само на електричество може да измине 50 км.

Маурицио Реджани допълни, че феновете на Lamborghini не бива да очакват напълно електрически модел на марката, тъй като батериите за такъв автомобил са прекалено тежки за спортна кола. Освен това в компанията не планират през следващите 5 години пускането на хибриден Aventador.

Снимка: Lamborgini

 

 

 

Тагове: lamborghini asterion
0 от 500
  • #10
    15 rate up comment 2 rate down comment
    Subarufan ( преди 9 години )
    По логиката на половинчата изказали се по-долу, за които имам подозрения, че са в пуберска възраст, или поне на акъл са си останали там, всички трябва да караме болиди от Ф1 за да може да кажем, че имаме кола!
  • #9
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Направо без пари. Чудя се какво да си взема, баничка със сирене, или ламбо? Имам пари само за едно от двете.
  • #8
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Колкото е по-скъпа една стока, толкова е по-безполезна. Ако човек си купи една дачия за 15 000 лв, той очаква тя да може при нужда да драпа и по черен път, и на риба да го закара, и багаж да качи. Ако обаче си купи едно ламбо за 1 000 000 и каже че очаква да отиде на хижа с нея, то всички му се смеят. Има нещо изкривено в цялата работа. Колкото по-скъпа е една кола, толкова по-малко кола е тя. Така е и със останалите свръхскъпи стоки.
  • #7
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Tова нещо це купува да се кара предимно на места като Маями, Ривиерата или Дубай. Пък и тия дето си го купуват имат сигурно по няколко други автомобила подходящи за зимни условия.
  • #6
    8 rate up comment 12 rate down comment
    До до Дошо ( преди 9 години )
    Ето,това е хибрид - и е красиво,и върви.А не като някои японски варели със сумарна мощност от 130 к.с,които не могат да изпреварят претоварен тир на пътя.Браво на ФВ Групата!А какво да караме през зимата, на сняг, от София до Варна, това Ламбо ли? Я се качи ти в него и измини това разтояние и после пак ми кажи, като те изкарваме като спреш във Варна, ако стигнеш въобще колко вървяло!
  • #5
    14 rate up comment 4 rate down comment
    До Automotiv ( преди 9 години )
    Това че една кола е скъпа, не означва че непременно трябва да е красива. Както и обратното. Има евтни и приятни на външен вид автомобили.
  • #4
    12 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    За нас може да съпо, за други евтино. Въпрос на гледна точка и възможности, вижте цените на 918 и P1.
  • #3
    12 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Пууу то много евтино бе 440000 евро!!! с спец.боя и някоя друга екстра ще цъфне 1 милион лева. Иначе супер колица, но мнооого, много далеч от възможностите на 99% от жителите на тази планета.
  • #2
    35 rate up comment 11 rate down comment
    Automotive ( преди 9 години )
    Леле, *** ти много ги разбираш нещата! Викаш цяло чудо е, че кола за 440000 EUR е по-красива и мощна от такава за 20000 EUR... да не повярва човек.
  • #1
    15 rate up comment 28 rate down comment
    до Дошо ( преди 9 години )
    Ето,това е хибрид - и е красиво,и върви.А не като някои японски варели със сумарна мощност от 130 к.с,които не могат да изпреварят претоварен тир на пътя.Браво на ФВ Групата!