IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mazda смени шеф дизайнера си в Европа

Кевин Райс наследява Питър Бъртсвил, който изкара 26 години на поста

Mazda смени шеф дизайнера си в Европа

Европейското подразделение на Mazda има нов шеф, съобщиха от компанията. Кевин Райс поема поста от 1 септември, като заменя досегашния главен дизайнер Питър Бъртсвил.
Mazda смени шеф-дизайнера си в Европа
Райс (на снимката) започна работа в Mazda през 2013 г., а сега ще има тежката задача да замени Бърствил, който изкара цели 26 години на поста. Именно Бъртсвил бе с главна заслуга сегашните модели на марката да изглеждат по този начин. Той създаде дизайнерската концепция „KODO – душа на движението“, която е в основата на новите Mazda CX-5, Mazda3 и Mazda6.

„Mazda е считана за „най-европейската“ от всички японски марки – коментира Джеф Гайтън, президент на Mazda Motor Europe. – Това признание го дължим най-вече на Питър Бъртсвил, който ще продължи да ни помага. Неговото място ще бъде заето от талантлив и достоен специалист, какъвто е Кевин. Неговата задача е да съхрани приемствеността в дизайна на Mazda и съвременно да го промени, за да изглежда той по-модерно.“

Новата концепция „KODO“ само за няколко години получи много престижни награди. Mazda6 бе отличена с призовете Auto Build Design Award и Red Dot Design Award през 2013 г. А през 2014 г. наградата Red Dot Design Award отиде при Mazda3.

Снимка: Mazda

 

Тагове: kodo
0 от 500
  • #13
    1 rate up comment 1 rate down comment
    IT ( преди 9 години )
    Ето защо Мазда е най красивият Японски автомобил....а и с новата си линия е един от най-привлекателните съвременни автомобили ! Не пипне ли европеец дизайна...не става :) ръководството на Мазда и Хюндай-КИА вече го осъзнаха и имат услех :) остава и другите азиатски производители да пратят жълтите си драскачи да рисуват манга и да наемат истински авто дизайнери за да не изглеждат продуктите им толкова уродливо :))
  • #12
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Абе легени, ама хората си ги купуват :)
  • #11
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    За Мазда е изписано много. Последните им коли са с уникално добйр дизайн. За разлика от една фирма дето произвежда легени с шотландски одеала вътре.
  • #10
    2 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Пълен смях са Мазда. Още не могат да си решат проблема с короията. И последните мазди със SkyActive били старата пастърма.
  • #9
    14 rate up comment 2 rate down comment
    Минчо ( преди 9 години )
    От сега си представям следващата визия на Мазда!Големи правоъгълни фарове с тъмен контур, лилав плюшен салон, а стелките са от козяк!
  • #8
    15 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Друго си е да е по къса блузка адидас , да се виждат татусите и да гледа злобно....
  • #7
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Дебелия ( преди 9 години )
    Като гледам какъв дизайн си е барнал на себе си, по-скоро съм песимист за Мазда
  • #6
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 9 години )
    Всички големи компании отдавна са интернационални. Японските може да имат европейски подразделения, но да не забравяме че немските са почти 50% китайски. Е, има едно изключение - Лексус са изцяло японски, с изключение на РХ модела. Това е истинският премиум автомобил.
  • #5
    10 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Големите производители се равняват по американския пазар,където се купуват по-големи и добре оборудвани автомобили, по-удобни също така. По европейския пазар се равняват производители на малки коли като Ярис,Поло и Фиеста. Това се продава в Европа. А от европейските марки никакви технологии не могат да купят,защото европейските марки нямат технологи. Всички технологии идват от японските марки. Най-модерното - водородните автомобили идват от Япония,ел.автомобили,хибриди - европееца копира.
  • #4
    14 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Като видите човек с очила с дебели рамки и шал около вратлето да знаете че е дЕзайнер. В краен случай - архитект.