IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai подготвя луксозен кросовър

Машината трябва да бъде от категорията на Lexus RX

Hyundai подготвя луксозен кросовър

В Hyundai работят върху луксозен кросовър, който да конкурира на пазара автомобили от категорията на Lexus RX. Това съобщава изданието Edmunds, като цитира шефът на северноамериканското подразделение на корейския производител Дейв Жуковски.
Hyundai подготвя луксозен кросовър
„Този проект не е от първостепенно значение за компанията ни, но е нещо, което не бива да пропускаме, тъй като такъв автомобил има своето място на пазара“, коментира Жуковски.

Последният път, когато Hyundai стъпи на тази територия бе с модела Veracruz (на снимката). Той се произвеждаше през периода 2006-2011 г., но така и не успя да се пребори с Lexus RX. В крайна сметка Veracruz бе заменен от версия на Santa Fe със 7 места, която бързо набра популярност в Америка. Новият модел ще ползва именно архитектурата на Santa Fe.

Според Жуковски, преди да бъде пуснат на пазара, моделът трябва да бъде позициониран много ясно, за да избегне конкуренцията със Santa Fe. Между двата модела трябва да има достатъчно разстояние като цена и предлаган лукс, за да може новият автомобил да оправдае съществуването си.

Снимка: Hyundai

 

Тагове: hyundai veracruz
0 от 500
  • #6
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Заюо да не повярват! В България Санта Фе е третия по продажби SUV. В Щатите също има високи продажби. При това положение да свалят цената ли? ***!
  • #5
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Хората далновидно се целят в най-добрия при луксозните кросоувъри Лексус. Добре знаят,че нивото на европейските кросоувъри е ниско и въобще не ги отчитат като еталон.
  • #4
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Четете ли въобще статиите или като видите заглавието и почвате с репертоара? Написано е достатъчно ясно, че този модел не е от първостепенно значение за компанията, но считат, че ще имат своите клиенти. Освен това ще донесе престиж. Тойота има Ленд Круизер 200, но не е престанала да бъде масов производител. Едва ли ще притеснят премиумите, но на вас какво ви пречи не знам.
  • #3
    9 rate up comment 8 rate down comment
    Nev ( преди 9 години )
    Тук поредния анонимен празноглавец се мъчи да ни убеди, че като повтаря една простотия до замайване, то всички ще му повярват най-накрая и ще станат *** като него!
  • #2
    7 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Усещам, как Хюндай ще изселят Лексус от пазара. Те не напразно Тойота копират и крадът от Хюндай.
  • #1
    9 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Хората далновидно се целят в прекият конКУРент!Не се изхвърлят, че ще правят автомобили на нивото на европейските луксозни кросовъри!