IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

AMG разкри мотора на Mercedes GT

V8 агрегатът е с обем 4.0 литра и мощност 510 к.с.

AMG разкри мотора на Mercedes GT

Спортното подразделение на Mercedes – AMG, продължава с детайлното разкриване на най-новото си творение – спортната кола GT. След като показа тийзър на машината и снимки на нейния салон, производителят разсекрети и силовия агрегат на бъдещия модел.
AMG разкри мотора на Mercedes GT
Двигателят е 4.0-литров V8, оборудван с две турбини. Неговата мощност ще достига впечатляващите 510 к.с., като ще се вмества в новите екологични норми Euro-6. Освен на AMG GT, същият мотор ще се поставя и на други спортни коли на концерна Daimler, в това число и новия Mercedes C63 AMG.

В Mercedes насрочиха и датата на официалната премиера на автомобила, който трябва да замени модела SLS AMG в гамата на компанията. Спортната кола ще бъде представена на 9 септември. Тя ще бъде по-малка и по-лека от SLS, която я прави директен конкурент на Porsche 911.

Снимка: AMG

Тагове: amg mercedes gt
0 от 500
  • #13
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Чуйте ме! Продайте колата си и и си купете Лада! Намерете спасението от бомбардировки, наводнения, градушки и торнада! ВАЗ 2107 е вашата кола. Колата на бъдещето! Колата мечта!
  • #12
    13 rate up comment 2 rate down comment
    primorack ( преди 9 години )
    Абе от 2.0 турбо ще се изкарат повече нютони и сигурно ще има по-добри показатели. Ама 5 литрова атмосферка си е 5 литрова атмосферка. Звука и усещането ще са на едно ниво дето косачка с 2.0 литра не може да отиде.
  • #11
    8 rate up comment 0 rate down comment
    primorack ( преди 9 години )
    Къде отиде удоволствието от шофирането. Всичко само за цифри говорят и мислят. И дори е малко по-бавна от 911 това не означава, че ще е по-лош избор ;)
  • #10
    6 rate up comment 0 rate down comment
    До професор №2 ( преди 9 години )
    Разбирай че, примерно 2.0 турбо 500 коня не е по-добро от 5.0 500 коня.Поне Аз така разсъждавам.
  • #9
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ооо сигурно е лудница.Като знам кола със мотор около 200 коня и турбо кво прави.Представям си това.Радвам се че постепенно всички производители намаляват конските сили.Не мисля,че ако масовката коли е по 500 коня ще е особено безопасно просто да ходиш по тротоара.
  • #8
    8 rate up comment 10 rate down comment
    д-р хаус ( преди 9 години )
    Абе,Порше има още хляб да яде ,докато достигне до нивото на Мерц, я вижте ,кой печели най -много победи във Ф1,да не говориме ,че поршаците ги няма въобще там!!
  • #7
    9 rate up comment 3 rate down comment
    фен, на порШ ( преди 9 години )
    911 е КЛАСИКА влезнала в историята, така, че и 1000кс, да изкарат, все тая.
  • #6
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    от сухите цифри не се вижда да си знаят работата,това неможе да е конглокент на 911 но пък мисля ще е по луксозно
  • #5
    14 rate up comment 2 rate down comment
    Станчев ( преди 9 години )
    AMG си знаят работата...
  • #4
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    не изглежда кой знае какво НО не е посочен въртящият момент който може да компенсира мощността (щом не е посочен едва ли е нещо особено де), също оборотите при които се постигат може да са интересни а и покрива нов стаднарт което пък го ограничава