IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes създаде състезателен AMG Vision Gran Turismo

Мощността на пистовата версия била "увеличена" до 591 к.с.

Mercedes създаде състезателен AMG Vision Gran Turismo

Mercedes-Benz представи нова виртуална суперкола, като този път от Щутгарт използваха случая, за да я пуснат в играта Gran Turismo 6. Машината носи името AMG Vision Gran Turismo Racing Series и е базирана на оригиналния концептуален модел, показан през есента на миналата година.
Mercedes създаде и състезателен AMG Vision Gran Turismo
Mercedes AMG Vision Gran Turismo Racing Series се различава с фиксирано антикрило за увеличаване на силата на притискане и традиционни огледала. При предишната версия на "суперколата" те бяха заменени от камери.

Освен това от Mercedes твърдят, че мощността на 5.5-литровия V8, на който разчита и стандартната модификация, е увеличена от 577 на 591 к.с. За постигане на по-добра динамика е оптимизирана и работата на 7-степенната роботизирана скоростна кутия с двойно сцепление. Разработчиците на машината са намалили и нейното тегло - от 1385 на 1300 кг. Всичко това, разбира се, остават просто предположения, защото такъв автомобил реално не съществува.

Вече е известно, че на оригиналния Mercedes AMG Vision Gran Turismo ще може да се повози човек не само в популярния състезателен стимулатор. Американската компания J&S World Wide Holdings е готова да създаде негова реплика, като използва за основа купето Mercedes-Benz SLS AMG GT. Предвижда се построяването на 5 такива автомобила.

Снимка: Mercedes-Benz

0 от 500