IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford представи система за автономно паркиране

Технологията също помага и за избягване на препятствия на пътя

Ford представи система за автономно паркиране

Концернът Ford демонстрира прототип на новата си система за паркиране, както и на собствена технология за избягване на евентуален сблъсък с препятствие на пътя.
Ford представи система за автономно паркиране
Първата технология - Fully Assisted Parking Aid, позволява паркиране на автомобила само с натискане на един бутон, като не е задължително шофьорът да се намира в автомобила. За да не удари нещо по пътя си, машината е снабдена със технологията Obstacle Avoidance. Тя също е разработена от Ford и управлява колелата и спирачния механизъм.

Системата представлява усъвършенствана версия на предлаганата в момента от Ford технология за паркиране Active Park Assist, като е способна да паркира автомобила при по-малки пространства.

Системата Obstacle Avoidance от своя страна е полезна не само при паркиране. Тя може да определи вида препятствие на пътя и да предупреди водача за него. Ако той не реагира, на помощ идва електрониката, която предприема спиране или маневра, за да предотврати сблъсък.

Снимка: Ford

0 от 500