IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Три премиери от Volkswagen във Франкфурт

Най-бързата и най-икономичната версия на новото поколение Golf ще бъдат представени на автосалона

Три премиери от Volkswagen във Франкфурт

Три премиери готви германската автомобилна марка за престоящото през септември изложение във Франкфурт. Две от тях ще бъдат на тема Golf, докато третата засега остава мистерия.
Три премиери от Volkswagen във Франкфурт
Volkswagen Golf R. Снимка: Volkswagen

Под прожекторите на автосалона ще бъде разкрит за първи път пред публика Golf R от последно поколение. Най-бързият Golf беше показан само преди няколко дни, като стана ясно, че е оборудван с 2.0-литров турбо-мотор с мощност 300 к.с. А това му позволява да постига настина впечатляваща динамика за автомобил от този сегмент - ускорението 0 до 100 км/ч отнема само 4.9 секунди, а максималната скорост достига 270 км/час.
Три премиери от Volkswagen във Франкфурт
Volkswagen e-Golf. Снимка: Volkswagen

Другата премиера на тема Volkswagen Golf е точно на обратния полюс. Става дума за най-екологичната версия на популярния модел - e-Golf. Тази версия се задвижва от електрически мотор с мощност 115 к.с. и 270 Нм въртящ момент. С едно зареждане на акумулатора e-Golf може да измине 175 км. Зареждането на батериите от електропреносимата мрежа става за 5 часа, като има вариант и за бързо зареждане, което отнема 20 мин.

Третата премиера на щанда на Volkswagen засега остава мистерия. От компанията все пак разкриха, че основните акценти по време на изложението ще бъдат в областите електрическо задвижване, 4MOTION и WRC.

Очаквайте подробности в средата на септември, когато автосалон Франкфурт 2013 ще отвори врати. Щандът на марката ще представи общо 53 коли, като ще се простира на площ от почти 9 000 квадратни метра.

0 от 500