IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault пуска най-бързото Clio догодина

Версията Gordini ще разчита на форсиран до 230 к.с. турбо мотор

Renault пуска най-бързото Clio догодина

Новата модификацията на "горещия" хечбек Renault Clio RS ще се появи догодина под марката Gordini, твърди един от интернет форумите на популярния модел - Forum-Clio.com. Той публикува и неофициални снимки на машината.
Renault пуска най-бързото Clio догодина
Автомобилът ще трябва да постави ново начало за възродената марка Gordini, като ще се предлага с по-мощен двигател и настроено по нов начин шаси. Автомобилът ще се различава съществено от стандартното Clio RS. На първо място, той ще разчита на спортния пакет Cup, включващ снижено с 30 мм окачване, по-твърди пружини, удебелени стабилизатори за напречна устойчивост.

Второ – версията Gordini ще разполага с мощност 230 к.с и 285 Нм турбо двигател с обем 1.6 литра (в стандартната версия на RS той развива 200 к.с.), и роботизираната скоростна кутия с два съединителя EDC.

Трето – Gordini ще бъде с около 25 кг. по-лек от обикновения RS, като теглото му ще бъде свалено до 1180 кг. И четвърто – автомобилът ще получи обичайната си синя „униформа” с две бели линии, бели огледала за задно виждане и 18-инчови джанти от лека сплав. От Renault ще предлагат на клиентите си още три разновидности, запазващи характера на Gordini.

Renault пуска най-бързото Clio догодина
Ще има също и промени в интериора, където ще бъдат поставени състезателни седалки Reccaro и елементи от въглеродни нишки.
Всичко това трябва да позволи на Renault Clio Gordini RS да ускорява от 0 до 100 км/ч за 5.9 секунди. А максималната му скорост да достигне 250 км/ч.

Снимки: Forum-Clio.com

Тагове: clio rs gordini
0 от 500
  • #13
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Двигателят е на Нисан/1,6 DIG-T/
  • #12
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Генета ли менетали ко да измислим не можем дайте ги тия страшно бързите японски хечове дайте ги де..... Форд и Рено правят най-добрите хот хечове
  • #11
    1 rate up comment 5 rate down comment
    ДО: До Дошко ( преди 10 години )
    м дааа, това може да е било вярно за годините, когато Форд е бил жив. Сега подобно нещо за японските автомобили може да твърди само човек, който не е карал такъв, а предпочита марки с генитални емблеми...
  • #10
    7 rate up comment 4 rate down comment
    До Дошко ( преди 10 години )
    Дошко виж какво е казал Форд за японските автомобили:- Японците са измислили много оригинален начин как да вкарват контрабандно стомана в САЩ. Те я боядисват, слагат и 4 колела и твърдят, че това е автомобил.Трябва и на тебе някой да ти хвърли една боя и да докаже, ако може че не си ***!
  • #9
    15 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Дошо когато хонда направят сивика да върви даже колко и това клио да не говорим за мегане тогава ще коментираш .
  • #8
    23 rate up comment 3 rate down comment
    2втек ( преди 10 години )
    Красиво е само от злоба човек би казал че е грозна кола
  • #7
    15 rate up comment 1 rate down comment
    offfo ( преди 10 години )
    да го беха именували :"Пилата" вместо гордини. рендето е токат
  • #6
    4 rate up comment 26 rate down comment
    груди ( преди 10 години )
    Яка градска резачка, спор няма. Жалко само, че е френска, но пък можеше да е и по-зле, да е например Ситроен хаххахаха
  • #5
    17 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Първо това не официална снимка със сигурност боята няма да е толкова ярка защото горди цвета е доста по тъмен. А относно бяло и синьото това си е запазена марка гордини. Поне спазват някаква традиция което е готино за разлика от много други марки
  • #4
    5 rate up comment 26 rate down comment
    бъчваря ( преди 10 години )
    Много грозно с тоя цвят и тия бели линии! На някои автомобили просто не им отиват някои неща. Прилича по-скоро на циркаджийска кола, отколкото на спортно купе. А и тия 5 врати са отврат и обида за евентуалните купувачи!