IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes връща името CLK

Компанията е амбицирана от успеха на Audi A5 и BMW 4-Series

Mercedes връща името CLK

Mercedes ще си върне името CLK, което преди няколко години бе заменено от C-Class Coupe, съобщават от компанията, цитирани от сайта Worldcarfans.
Mercedes връща името CLK
Новото поколение на модела ще се предлага като купе и кабриолет, а създателите му го описват като „силно емоционален автомобил за шофиране, който комбинира атрактивен дизайн и спортно поведение.“

Според неофициалната информация, новият Mercedes CLK ще се предлага с три версии на 2.2-литровия CDI дизелов агрегат. Те ще разполагат с мощност от 170, 204 и 231 к.с. Базовата версия ще бъде оборудвана с миниатюрен 1.6 турбо мотор със 156 к.с., а по-нагоре в йерархията ще присъстват опции с 2.0 турбо бензин със 184, 211 и 252 к.с. При излизането на модела на пазара, най-мощни ще бъдат версиите с 3.0-литров V6 туин-турбо мотор с 333 к.с., както и с 4.0 V8 с 462 к.с.

Новото CLK ще бъде изградено върху модулната MRA платформа на германците. Очаква се тя да донесе повече простор в интериора, както и по-ниско крайно тегло. В стремежа си да олекотят колата, от Mercedes са замислили да използват алуминиева сплав за изграждането на вратите, покрива, предните калници и капака на багажника.

По този начин германците се надяват да откраднат клиенти от своите нови, но силни конкуренти BMW 4-Series и Audi A5.

Официалният дебют се очаква да се състои през 2015 или 2016.

Снимка: Mercedes-Benz

0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    ККК ( преди 10 години )
    Всичките CLK са на платформата на C класа, така че грешката не е голяма. Отделен е въпросът, че Мерцедес наистина позиционират CLK като купе на Е класата, тоест критиката ти е оправдана :)
  • #7
    2 rate up comment 1 rate down comment
    бъчваря ( преди 10 години )
    ПП: Иначе би трябвало да пише...компанията Мерцедес е озадачена от успехите, а не от "успеха" на...
  • #6
    2 rate up comment 1 rate down comment
    бъчваря ( преди 10 години )
    Прочетете първото изречение правилно. Успеха се отнася само за А4. Иначе Мерцедес е амбициран и от 4-ката на БМВ, но не и от успеха. Малко двузначно изречение се е получило, но да не задълбаваме. По-интересното е, че това наистина са страхотни автомобили!
  • #5
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Triforce ( преди 10 години )
    CLK е толкова Це клас купе, колкото моят Мерцедес е 100% ръчна изработка!То бива, бива, ама...Някой от авторите да не би да е имал абитуриент(ка) и да е прекалил с алкохола в почивните дни?
  • #4
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Наблюдател ( преди 10 години )
    Хаха, Мерцедес вече са респектирани от автомобилите на БМВ, които дори не са в продажба още...Разбира се звучи комично, Аутокомично бих казал дори...
  • #3
    10 rate up comment 4 rate down comment
    RRE ( преди 10 години )
    Interesno kakav e pazarnia uspeh na 4 series,kato o6te e concept car
  • #2
    14 rate up comment 3 rate down comment
    Жоро ( преди 10 години )
    Поправете ме,ако греша,но CLK не е ли било винаги купето (2вратката) на Е-клас ,а не С-клас??? :)пс. CLK-E-Class coupe, CL-S class coupe. :)
  • #1
    15 rate up comment 3 rate down comment
    ... ( преди 10 години )
    Дано го върнат CLK 63 Black ми е сред любимите автомобили и като цяло CLK беше най-младежкото изпълнение на мерцедес