IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mitsubishi пуска глобален седан

Моделът Concept G4 ще се предлага с два бензинови двигателя

Mitsubishi пуска глобален седан

Японският производител Mitsubishi избра откриващия се на 25 март международен автомобилен салон в Банкок за премиера на прототип на седан, който ще бъде насочен към всички световни пазари.
Mitsubishi пуска глобален седан
„Глобалният седан”, както бе наречен модела Mitsubishi Concept G4, е построен на базата на хечбека Mirage. Автомобилът притежава каросерия от високоякостна стомана RISE (Reinforced Impact Safety Evolution), чиято конструкция поглъща и пренасочва силата на удара при катастрофа.

Ако се съди по показаната от японците фотография, седанът разполага с многоъгълна решетка на радиатора, издължени фарове и релефен капак. От компанията-производител твърдят, че Mitsubishi Concept G4 ще бъде лидер в класа си по обем на вътрешното пространство.

Седанът ще се задвижва от 1.2 литров бензинов двигател с мощност 79 к.с., който работи съвместно с безстепенна вариаторна трансмисия. Очаква се серийната версия да получи и 1.0 литров бензинов мотор с мощност 70 к.с., комбиниран с 5-степепна механична скоростна кутия.

До края на годината Mitsubishi ще пусне на световните пазари и „глобален градски автомобил” във версия хечбек. Цените на този модел в Европа ще стартират от 9000 евро.

Снимка: Mitsubishi

0 от 500