IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

MINI Rocketman Concept с нова визия посветена на Лондон

Машината демонстрира спортен дух и британските си корени

MINI Rocketman Concept с нова визия посветена на Лондон

Британската марка MINI поздрави участниците в Олимпийските игри в Лондон с ново издание на прототипа на малък автомобил MINI Rocketman, който за пръв път бе представен на международното автомобилно изложение в Женева през 2011 г.

Машината ще бъде изложена в павилиона на BMW Group, в който концернът ще се представи в непосредствена близост до жилищата на участващите в игрите спортисти.
MINI Rocketman Concept с нова визия посветена на Лондон
3+1 местният автомобил с 3 врати и дължина малко повече от 3 метра предлага впечатляващ дизай, функционалност, пъргавина и ненадмината ефективност. С размерите си концептуалният прототип е сходен с класическото Mini, а иновативната технология проправя пътя към насочената към бъдещето лайфстайл мобилност на големите метрополии като Лондон. Изграден е върху Spaceframe-конструкция от карбонов композит, което оптимизира теглото.

Новото MINI Rocketman Concept подчертава британския си произход най-вече с цветовото оформление на екстериора и интериора. Както отвън, така и отвътре са използвани цветовете на британския национален флаг Union Jack, като винаги доминира тъмносиният цвят, съпроводен от акценти в червено и бяло.

Обзавеждането на каросерията е допълнено с видими карбонови компоненти в предната част и в областта на вратите. Полираните елементи от 18-инчовите алуминиеви джанти на MINI Rocketman Concept са лакирани в бяло с допълнителни акценти в червен металик. Корпусите на страничните огледала, дръжката за отваряне на багажника, както и рамките около радиаторната решетка и фаровете са покрити с бял матов порцеланов лак.

MINI Rocketman Concept с нова визия посветена на ЛондонВ интериора на новото издание на MINI Rocketman Concept ориентираната към Union Jack цветова концепция е продължена последователно и стилно. Тапицериите на вратите и на страничните панели отзад са покрити с тъмно-синя кожа набук. Ефектен контраст осигуряват и типичните за MINI елипсовидни дръжки на вратите, които са тапицирани с бяла кожа. Кръглите рамки около дюзите на вентилацията, дръжките на вратите и високоговорителите са изработени от две части и се състоят от вътрешен червен и външен бял пръстен.

Най-впечатляващият елемент на арматурното табло е оградената с червен пръстен повърхност на кокпита с триизмерен ефект.

В стилно преплетени един в друг графични елементи и надписи релефната структура изобразява имената на всички локации на летните олимпийски игри на новото време, като британската столица Лондон заема особено видно място.

Като цяло новата визия на MINI Rocketman Concept демонстрира спортен дух, британски стил и усет към екстравагантните детайли и чрез старателно оформените аксесоари за интериора. Поставката на средната конзола между водача и пътника до него символизира баскетболно игрище с миниатюрни фигури на играчите. Гнездото на ключа е модел на ракета с цветовете на британския национален флаг. Оборудването в интериора е допълнено от раница, фиксирана зад седалката на пътника до водача, която също като бордовете на седалките е изработена от гумирана тъкан и повтаря триизмерният мотив на лайстната в кокпита.

Тагове: rocketman concept
0 от 500