IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Уникален модел на Ferrari

Ferrari представи уникален суперавтомобил наречен Superamerica 45, произведен в един единствен брой.

Уникален модел на Ferrari
Автомобилът е поръчан от бизнесмена Питър Калик от Ню Йорк, известен колекционер на уникални автомобили. Колата е създадена в чест на 45 години от първата му покупка на автомобил с марката Ferrari.
 
 
Ferrari Superamerica 45 ще бъде показан официално в края на тази седмица, когато е конкурса за дизайн Villa D’Este Concourse d’Eleganza.
 
Ексклузивният автомобил съчетава елементи от откритата версия на Ferrari 599 GTB Fiorano, SA Aperta, и от модела 575M Superamerica, показан за първи път през 2003 година.
 
 
Уникалният автомобил е в син цвят, който съответства на оригиналния спортен 400 Superamerica, закупен от колекционера Питър Калик през 1966 година. Радиаторната решетка е хромирана, предният сплитър, престилката и дифузьорът отзад са от карбон. Външните огледала и дръжките на вратите са от алуминий.
 
 
Дали има технически промени при Ferrari Superamerica 45 все още не е известно. Да напомним, че открития суперавтомобил SA Aperta е с двигател имащ обем от 6.0 литра и 12 цилиндъра, който предлага мощност от 670 к.с. Комбинира се с роботизирана скоростна кутия с 6 степени. Стандартният 599 GTB Fiorano има с 50 к.с. по-малко.
0 от 500