fallback

Mitsubishi показа бъдещ кросувър със 7 места

DST е концепция, която догодина ще стане сериен модел

Mitsubishi показа седемместен кросоувър, който засега е само концепция, но ще се превърне в сериен модел. Премиерата на новия продукт се състоя на деветото международно автомобилно изложение, което се провежда тези дни във Филипините.

Японският производител обяви, че концептът DST е предвестник на производствения модел, който ще се появи на пазарите на АСЕАН през 2025 г. Кросоувърът ще предлага впечатляващ пътен просвет, система за избор на режими на шофиране, включително специален Wet профил за шофиране на мокър асфалт, въпреки че колата очевидно ще има само предно задвижване.

Триредовият SUV ще бъде пуснат на пазарите в АСЕАН, включително Филипините, но в бъдеще моделът може да бъде пуснат и на други пазари по света, както се случи с моделите Xpander и Xforce. Концепцията е проектирана в характерния за марката стил, наречен Gravitas & Dynamism - солидните пропорции и просторен интериор, предназначен за седем души, са съчетани с офроуд елементи - изваяни арки, големи колела и защитни накладки отпред и отзад.

Интериорът на концепцията изглежда почти сериен - на предния панел е монтирана единична цифрова конзола, а тапицерията е направена в комбинация от кафяво и бяло. На подлакътника под лявата ръка на водача се виждат светещи шестоъгълни шарки, в центъра има плаваща конзола с компактен селектор и шайба за избор на режим на шофиране. Оборудването включва панорамен люк.

Производителят споменава системата за избор на режими на шофиране с пет предварителни настройки. Освен Wet, има режим Tarmac за шофиране по криволичещи асфалтови пътища, както и стандартен Normal, Gravel (чакъл) и Mud (мръсотия). „Дори и с предно задвижване, кросоувърът ще осигури удобно управление при всякакви метеорологични условия и при всякакви пътни условия“, се казва в официалното съобщение. От това можем да заключим, че моделът няма да има задвижване на всички колела.

Още снимки на концептуалния кросоувър - вижте в галерията:

fallback
fallback
Последни