fallback

Апаши задигнаха рядък Nissan Skyline GT-R R32

Дръзката кражба бе извършена в австралийската централа на японската компания

Австралийското подразделение на Nissan загуби една от звездните коли в колекцията си - рядкото купе Skyline GT-R R32. За това съобщи местното издание News, като отбелязва, че все още не се съобщават подробности за дръзката кражба.

Колата била задигната от централата на Nissan в Мелбърн. Известно е, че компанията вече си сътрудничи с местната полиция за издирването на "Годзила" и призова обществеността да сподели всяка налична информация.

Откраднатият спортен автомобил е с отличителния регистрационен номер GTR 091. Цифрите указват годината на производство на автомобила - 1991 г. Между 1989 и 1994 г. Nissan официално е внесъл в Австралия само 100 спортни автомобила от това поколение, като откраднатият е един от тях. Освен това, купето е в по-редкия червен цвят.

Автомобилът е част от официалната колекция на Nissan Australia от 2015 г. и периодично се използва за промоционални събития. Според някои оценки цената на този GT-R може да достигне 250 хиляди австралийски долара (близо 155 000 евро).

Най-вероятно колата е била открадната за препродажба, тъй като цените на Skyline GT-R от предишни поколения непрекъснато се покачват. В края на март японската полиция успя да спаси един от откраднатите GT-R R34 от изнасяне от страната - спортната кола беше задигната от автопарка на компания за отдаване под наем и измъкната от транспортния контейнер минути преди изпращане. Според някои данни именно това купе потроши шампионът от Формула 1 Луис Хамилтън през 2022 г.

fallback
fallback
Последни