fallback

Android Auto крие функция, която Google все още се опитва да запази в тайна

Новата Car Media трябва да групира всички медийни опции на едно място

Google наскоро започна пускането на актуализация на Android Auto и въпреки че промяната на версията може да предполага основна промяна, фокусът продължава да бъде върху подобряването на работата с приложението и справянето с грешките.

Android Auto 13.0 вече е достъпен за първата група потребители от Google Play Store, но всички останали могат да го инсталират с помощта на външна програма. Подобно зареждане винаги е чудесна опция за хора, които не искат да чакат актуализацията да се появи в Google Play Store.

Новата актуализация не включва никаква огромна промяна, което за много хора звучи странно, като се има предвид, че номерът на версията се промени от 12.9 на 13.0. От известно време обаче Google готви нещо и Android Auto 13.0 крие още доказателства, че нова и много полезна функция е на път.

Предишните актуализации на Android Auto разкриха, че Google работи върху поддръжка за радиостанции и възпроизвеждане на медии, като се очаква именно в новата версия да се види докъде е стигнала работа върху тази нова функция.

Интегрирането на радиостанции е в дневния ред пред програмистите на Google от доста време, тъй като компанията иска потребителите да могат да слушат любимите си радиостанции, без да се налага да напускат интерфейса на Android Auto. Освен това Google също иска да актуализира Android Auto с поддръжка за слушане на медии, свързани към автомобила  - така, ако свържете USB флаш устройство към колата, за да слушате MP3 файлове, това може да стане само от информационно-развлекателната система на автомобила.

Google иска Android Auto да предлага достъп до всички тези опции за слушане на медии и благодарение на версия 13.0 вече е известно и името на тази функция. Тя се нарича се Car Media, като с нея Google се опитва да групира всички медийни опции на едно място.

Car Media ще позволи на потребителите да имат достъп до функции извън Android Auto, включително радиостанции и други устройства, свързани към автомобила. Все още обаче не е ясно как ще работи тази функция, тъй като Google може да не успее да интегрира радиостанции директно в Android Auto заради сложността на функцията и различните видове софтуер в автомобилите.

В резултат на това Google може да приеме най-лесната опция и да използва Car Media, за да предостави преки пътища, които биха насочили потребителите директно към менютата на информационно-развлекателната система на автомобила, където могат да намерят опции за слушане на медии. Вместо да интегрира радиостанции директно в Android Auto, което би било по-трудно и би срещнало проблеми със съвместимостта, Google може просто да добави пряк път в Car Media, насочващ потребителите директно към списъка с радиостанции в родната информационно-развлекателна система.

fallback
  • #2
    анонимен ( преди 2 часа )
    Петърчо, кои ще са тези медии? бТВ? Нова? Евроспорт? А български кога ще научиш?
  • #1
    анонимен ( преди 3 часа )
    Вие това лично пробвахте ли го? Или е само преписано и преведено с Гугъл ..?
fallback
Последни