fallback

Германци превръщат новия Duster в спортна кола

Доработките на CarPoint ще включват и промени по двигателя

Германската компания CarPoint, която продава автомобили с марка Dacia в страната, представи проект за тунинг на актуалното поколение кросоувър Duster. Съдейки по първите илюстрации, те планират да превърнат всъдехода в спортна кола. Модификациите са по екстериора и окачването, но дилърът намеква и за подобрения по силовия агрегат.

CarPoint публикува компютърни изображения на бодикита, който в момента се разработва за Duster. Кросоувърът ще получи масивна предна броня с увеличен въздухозаборник, прагове и преден капак, както и различно проектирани изпускателни тръби. Освен това за Duster ще бъдат предложени няколко оригинални цветови схеми.

Модиbикациите включват и разширения на калниците, които се използват за поставяне на нови джанти в арките. Техният размер все още не е уточнен, както и каква ще загубата на просвет, въпреки че, съдейки както по изявлението на компанията, така и по рендерите, клирънсът на модифицирания кросоувър ще бъде значително по-малък от този на стандартния модел.

Германският дилър също спомена редица изненади в съобщението за съобщение, но CarPoint все още не е навлязъл в подробности. Предполага се, че тунерите намекват за увеличаване на мощността на задвижващия агрегат. Dacia Duster в най-мощната версия за Европа има само 140 конски сили.

Най-вероятно проектът няма да се ограничава до визуализации и ще бъде доведен до комерсиалния етап. Миналата пролет CarPoint представи програма за усъвършенстване на кросоувъра от предишното поколение. Duster, както и сега, е с преосмислен екстериор и окачване, а тунингът е оценен на 34 000 евро.

fallback
  • #2
    анонимен ( преди 3 часа )
    Иcкатe напълно нови yсещания в CEKCA? Tогава тpябва да опитате това нещо:----- https://do.my/xpro
  • #1
    Дачко ( преди 8 часа )
    Инженерите се мъчат да я правят офроуд кола, тунингарите се мъчат да я правят спортна кола. Е, няма угодия
fallback
Последни