fallback

Mitsubishi Pajero се завръща през 2027 като луксозен офроудър

Новото поколение на легендарния модел получава plug-in хибридно задвижване

Слуховете за евентуалното завръщане на Mitsubishi Pajero вървят от доста време, а сега се появяват нови информации за бъдещето на легендарния модел. Според Carscoops японският производител планира да пусне следващото поколение на офроудъра през 2027 г., като то ще представлява plug-in хибриден SUV от висок клас, базиран на платформата Outlander.

Остава открит въпросът дали купувачите ще бъдат склонни да инвестират в подобен автомобил, но е факт, че гамата на Mitsubishi е доста остаряла и се нуждае от свежи попълнения. Екипът на Carscoops разкрива не само технически подробности за бъдещия модел, но и показа своето виждане за неговите външен вид и интериор.

Познато лице, здрав дизайн

Автомобилът на изображенията е вдъхновен от Outlander, но се различава от него в пропорциите. Той е висок, с увеличен клиренс и по-висока линия на предния капак, която пада рязко надолу. Тънките LED дневни светлини са разположени над геометричните вложки, които обграждат главните фарове. Долната броня е проектирана да подобрява представянето извън пътя.

Динамичният страничен профил се отличава с изпъкнали врати, затъмнени колони и корнизи на калниците, допринасяйки за модерен и стилен външен вид. В задния край офроудърът може да се похвали с Т-образна група задни светлини с пълна ширина и разделена задна врата с отделна стъклена секция за удобен достъп.

Богато оборудване и качествени материали в салона

Според Carscoops сегашният Outlander разполага с висококачествено оборудване, така че Pajero има потенциал да го надмине. В случая интериорът представлява комбинация от луксозно обзавеждане и авангардни технологии. Таблото с кожена обвивка се отличава с многослоен дизайн с вертикални вентилационни отвори и по-ниско разположен сензорен екран, подобряващ цялостната естетика.

Pajero ще се похвали с по-големи вътрешни размери в сравнение с Outlander, предлагайки подобрен комфорт на третия ред седалки и увеличен товарен капацитет. Той също така ще включва гласова интеграция на изкуствен интелект (AI) и актуализации по въздуха, заедно с цялостен набор от технически функции и помощни средства за водача.

Икономични задвижващи агрегати

Информациите до момента сочат, че Pajero ще използва актуализираната платформа CMF-C/D и подобрена версия на 2,4-литровия Plug-in хибриден задвижващ механизъм на Outlander, макар и със значително увеличена мощност. Тази конфигурация включва два електрически мотора на задния мост и един на предния, работещи заедно с бензиновия двигател.

Съвкупната мощност на задвижващата система ще бъде над 382 к.с. Благодарение на това новият Outlander ще предлага не само добър баланс между производителност и горивна ефективност, но и отлични характеристики за офроуд. Всъдеходът ще получи система за векторизиране на въртящия момент с предни и задни заключващи се електронни диференциали.

Конкуренти от висок клас

Както вече става дума, Mitsubishi ще позиционира възроденото Pajero в един нов клас, като сред сочените като основни конкуренти са Lexus GX, Land Rover Defender, Jeep Grand Cherokee, Range Rover Sport, Audi Q7, BMW X7 и Infiniti QX80. Този списък, разбира се, може да се промени, тъй като до евентуалното завръщане на японския модел през 2027 г. има достатъчно време.

fallback
  • #12
    Who Cares ( преди 2 месеца )
    На снимката - рестайлиран Аутлендър с помощта на Нисан. Надеждност - съмнителна, сервиз на 100 мили разстояние. Нещо като Алфа Ромео и Крайслер.
  • #11
    Гочу ( преди 2 месеца )
    Няма по грозни и кичозни кочини от японките! Ако ще да гори 1/100км и никога да не се чупи пак няма да го купя тва нещо, изглежда по гадно и о от руска кола....
  • #10
    Пропов ( преди 2 месеца )
    За съжаление и противно на всички еко мечти, хората искат все по ДЕБЕЛИ коли. Кола под 2 тона вече е само за социално слабите. Купуват СУВ и за да се извисяват и перчат в градските задръствания. Оправдават се че от високо имали по добра видимост. Ама не уточняват че не от тях към пътя, ами от другите към тях. Точно тая пуста гъзария и надмемнност ще погуби и човечеството и планетата. И не CO2 то , ами Егото ще ни затрие.
  • #9
    Друг Гост ( преди 2 месеца )
    До 8 - Аз говоря за това Паджеро - "ще използва актуализираната платформа CMF-C/D"! *** провери кои автомобили са на тази платформа
  • #8
    БайБоцимир ( преди 2 месеца )
    До #5"Близнак на Нисан X-Trail"?Ти виждал ли си Паджеро някога? А карал ли си?
  • #7
    Who Cares ( преди 2 месеца )
    Един ден реших да прескоча до близкия Мерцедес дилър. Казах на един печен индийски мошеник дето се държеше все едно е собственик на фирмата че електромобили не ме интересуват, а евентуално ГЛБ. Той ми показа един в който хората се превъзбуждали понеже можели да сменят осветлението с 60 различни цвята. Аз му казах: Не търся дискотека..., а надеждна и удобна кола за всеки ден, дето да има и багажник, да е икономична и бърза. Оказа се че не отговаря на нито едно от изискванията...
  • #6
    Who Cares ( преди 2 месеца )
    Lexus GX, Land Rover Defender, Jeep Grand Cherokee, Range Rover Sport, Audi Q7, BMW X7 и Infiniti QX80 - мечтата на парвенюто, докато не загрее, че не може да плаща нито вноските, нито поддръжката, нито дори бензина. Въпрос за *** - каква е разликата между дървено желязо и горните ЛУКСОЗНИ ОФРОУДЪРИ?
  • #5
    Друг Гост ( преди 2 месеца )
    Някакъв близнак на Нисан X-Trail го слагат в група с Lexus GX, Land Rover Defender, Jeep Grand Cherokee, Range Rover Sport, Audi Q7, BMW X7 и Infiniti QX80 - тези наред ли са?!?
  • #4
    1346 ( преди 2 месеца )
    Само не стана ясно, къде ще се завръща, защото Паджеро не е спирал да се произвежда за азиатския пазар...
  • #3
    Лоша идея ( преди 2 месеца )
    Няма никакъв смисъл от такъв автомобил защото точно този сегмент на луксозните SUV сега е пренаситен с предложения от всички марки. Много повече успех ще имат ако върнат в производство втората генерация на Pajero която се произвеждаше от 1991 до 1999г. Може да се направи с по качествени материали, да се модернизира оборудването, да се изчистят всички познати недостатъци и да се сложат съвременни двигатели отговарящи на Евро 6 и 7.
fallback
Последни