fallback

Китайци представиха SUV, който се трансформира в пикап

Qiyuan CD70 е разработка на марката Changan и изглежда близко до серийно производство.

Changan Qiyuan CD701 засега е вътрешнофирмено кодово име на този автомобил, но се очаква да влезе в масово производство още през догодина според CarNewsChina. Серийният модел вероятно ще носи означението E0 и вероятно ще се предлага само на китайския вътрешен пазар.

Този петместен електрически SUV се основава на платформата SDA за електрически модели. Changan не са дали подробна информация относно електрическия мотор и характеристиките на батерията. Концепцията CD701 има стъклен покривен, който се плъзга нагоре, за да създаде отвор, подобен на "легена" на пикап. Този подвижен панел на покрива е много подобен на GMC Envoy XUV от началото на новото хилядолетие, както и наскоро разкритата концепция Audi Activesphere.

Не е ясно колко място за багаж отзад предлага този електрически концептуален автомобил, но наклонената линия на покрива вероятно ще се окаже пречка за постигането на по-сериозна товарна вместимост. Видеоклип, качен в акаунта на компанията показва хора, които използват отвореното задно пространство за къмпингуване.

Отпред автомобилът се откроява със C-образни LED фарове, както и светлинна лента, която може да показва определени съобщения, включително процента на заряд на батерията 

Подобна светлинна лента е монтирана и в задната част на колата. Changan Qiyuan CD701 е с размери 5000 мм дължина, 1970 мм ширина и 1630 мм височина, междуосието е 3100 мм. Това са мерки, почти сходни с тези на BMW X6.

 

fallback
  • #1
    11g 23g ( преди 7 месеца )
    Da
fallback
Последни