fallback

Новият Fiat 600 беше разкрит напълно

Италианците не издържаха до официалната премиера на модела (ВИДЕО)

Премиерата на новия Fiat 600 трябва да се състои на 4 юли, но очевидно италианският производител няма намерение да чака дотогава и публикува официалното видео на модела, от което може да се добие пълна представа за неговия дизайн.

Вече е известно, че новият кросоувър на Fiat ще използва платформите CMP/e-CMP, като това се потвърждава от наклона на предната колона и общата архитектура на кабината. В същото време екстериорът и интериорът са в ретро-стил и така 600 се различава значително от Jeep Avenger.

В същото време обаче роднинската връзка между двата модела е ясно забележима, като се доказва от формата на страничните стъкла (при Fiat 600 те са доста ъгловати на фона на цялостния заоблен стил на модела), както и от интериора. Новият кросоувър има същия волан като Avenger, както и хоризонтален 10,25-инчов екран на мултимедийната система.

Като цяло обаче 600 получава заоблен преден панел в стила на Fiat 500е, тесен инструментален приборен панел със сферична козирка и вероятно още много оригинални детайли, които така и не се виждат в публикуваното видео.

Задвижващите системи ще бъдат като на Jeep – основната версия ще е електрическа с един мотор на предната ос, развиващ 156 к.с. и 260 Нм. Батерията има капацитет от 54 кВт/ч, като ще може да осигури пробег от 400 км с едно зареждане (по цикъла WLTP).

На редица пазари новият Fiat 600 ще се предлага с 1,2-литров бензинов турбомотор с 3 цилиндъра 1.2 PureTech (100 к.с.и 205 Нм), съчетан с 6-степенна механична скоростна кутия. Тази версия на Avenger е достъпна само в три държави – Италия, Испания и Полша, докато моделът на Fiat ще се продава на повече места в такъм вариант.

Изввестно е още, че Jeep Avenger, който стана "Автомобил на годината" в Европа, ще получи и модификация със задвижване на четирите колела, като тя трябва да се появи на пазара в началото на 2024 г. Все още обаче не е ясно дали и Fiat 600 ще се предлага с два електромотора.

Производството на новия модел на Fiat ще се осъществява в завода в Тихи (Полша), където се сглобява и Avenger. Догодина до тях на конвейера ще бъде качен и най-малкия кросоувър на Alfa Romeo, чието име трябва да бъде избрано от феновете на марката.

Пускането на нов 600 играе важна роля в стратегията на Fiat, която предвижда от 2030 г. италианската марка да се превърне в производител само на изцяло електрически автомобили. Дотогава обаче компанията ще предложи и още няколко нови модела, оборудвани с двигатели с вътрешно горене, които ще бъдат част от хибридни системи.

fallback
  • #3
    carpe_diem ( преди 10 месеца )
    Много добре ще изглежда до електрическото ни 500 да застане и едно такова 600 пак на ток, ще си отиват доста. :D Дано има достатъчно голям багажник само.
  • #2
    Фиат ( преди 10 месеца )
    Са много практични автомобили на добра цена и качество, силно подценени от бай *** който тачи само Немски кашони.Лично на мен много ми харесва този изчистен дизайн и все пак събира погледите.
  • #1
    Мхм ( преди 10 месеца )
    Пиех мислеше че е приключил с италианците но бад нюз за немчугите
fallback
Последни