fallback

Нова автомобилна марка се появи в Европа

Моделите на австрийската Olymp трябва да излязат на пазара през 2023 година

В последно време свикнахме с появата на нови автомобилни марки от Китай, но се оказва, че и Европа може да произвежда такива новини. Запознайте се с бранда Olymp Cars, който идва от Виена (Австрия) и ще започне да прави оригинални модели още през 2023 г.

Автомобилите ще бъдат изградени на собствена платформа, наречена Hephaistos. Тя може да променя размерите си, което позволява поставянето на различни агрегати. Първият модел на нея ще бъде електрическият Hermes с пробег от 700 км и двигател с мощност 350 к.с.

Компанията планира още 4,8-метров електрически SUV Ares с пробег от поне 600 км, седаните Apollon и Athena, електрическият пикап Artemis, електрическият семеен ван Hera и електрическият градски автомобил Selene. В гамата на марката ще се появят и версии на тези модели с водородно задвижване.

„На първо място, ние искаме да предложим на нашите клиенти достъпни и достъпни електрически превозни средства, произведени с немско и австрийско качество“, цитира motor.at Елиас Шкодрас, главен изпълнителен директор на Modern Mobility, който е един от основателите на новата автомобилна марка.

fallback
  • #8
    анонимен ( преди 1 година )
    Ще се конкОрира с масквич :)
  • #7
    анонимен ( преди 1 година )
    Но пък името как е написано
  • #6
    анонимен ( преди 1 година )
    Австрийска кола, немско качество, гръцко име...абе нещо не ми се вижда много читава тая работа. Особено, като чуя за немско качество настръхвам. Немското е всичко друго, но не и качествено. Скъпо да, но качествено - НЕ!
  • #5
    И един мармот... ( преди 1 година )
    Поредните компютърни анимации, който ще, ще, ще... Дори най-големите автомобилни производители не могат да си позволят разработката на нова платформа, защото са милиарди юро пък тези догодина ще започват производство...
  • #4
    Икона ( преди 1 година )
    А и цената ли е като китайските?
  • #3
    анонимен ( преди 1 година )
    Че немското качество е пълен биллк нали немците имаха тигри и пантери и Рашките ги биха.Какво качество
  • #2
    смех ( преди 1 година )
    Хахаама как ги хвърлят тези килоюетри все едно наистина може да ги измине
  • #1
    анонимен ( преди 1 година )
    Колата, както и моделите й носят гръцки митологични имена. Собствениците са австрийски гърци.
fallback
Последни