fallback

Lamborghini ще предизвика Ferrari с Urus Evo

Обновеният кросоувър ще получи хибридна версия с 820 к.с.

Италианският производител Lamborghini продължава да се подготвя за премиерата на обновения Urus, като вече е известно, че той ще получи добавка Evo и ще бъде представен на конкурса за дизайн в Пебъл Бейч през август. Дотогава италианските инженери ще трябва да настроят всички системи на суперкросоувъра си, чийто прототип отново беше заснет по време на изпитания.

Съдейки по снимките, публикувани в Motor1, най-забележимите промени ще настъпят в предната част на Urus. Моделът ще получи преработена решетка, странични въздухозаборници, както и нови вентилационни отвори в капака. Отзад ще се появи нов дифузьор. Все още няма добри снимки на интериора, като няма яснота там какво ще се промени.

Обновеният Lamborghini Urus трябва да запази 4,0-литровия V8 с турбокомпресор, докато мощността му може да бъде увеличена от сегашните 650 на около 675 к.с. Освен това, ще има има и plug-in хибридна модификация, чиято задвижваща система ще бъде базирана на двигател на Porsche. При нея съвкупната мощност ще бъде 820 к.с., като идеята е да надмине, макар и символично, показателите на хибридната суперкола Sian с нейните 819 к.с.

Целта на Lamborghini е с новата версия на Urus да предизвика Ferrari, където предвиждат до края на годината да представят първите си кросоувър – Purosngue. В последно време Urus е най-популярният модел на марката, като през миналата година на него се падат 5021 от общо 8405 продажби.

Вече е ясно и друго – Urus няма да претърпи пълноценна смяна на поколенията. Новата версия ще се произвежда до края на десетилетието, когато ще отстъпи мястото на нов модел с изцяло електрическо задвижване, който няма да има версия с двигател с вътрешно горене.

Снимки: Motor1

fallback
  • #8
    анонимен ( преди 1 година )
    Много е смешно, хора които си броят стотинките да пишет че това бело Фолксваген а 70% от продажбите на Ламборгини да са именно от Урус. Демек за хората с МНОООГО пари, това е най-избираното и купувано Ламборгини а за Кольо от махалата, който бута малолитражката и то само през уйкенда, защото газта е скъпа, тръгнал да ни обяснява кое какво било, ха ха. Напъните на единствената ви гънка в мозъка, може да спука от смях останалите хора.
  • #7
    анонимен ( преди 1 година )
    Мирише на ВАГ отдалече. Дизайн, пластмаси вътре, еволюция в промените. Нищо Ламбо няма в тая кола.
  • #6
    strikercho ( преди 1 година )
    Ми как точно да предизвиква Ферари?! Това недоразумение е толкова Ламбо, колкото Кайен е Порше, хахаха! Ферари правят всичко сами, докато тоя *** е преоблечен СоцВагин. Точно както Порше започнаха да се излагат навремето с Кайен и т.н.
  • #5
    Мхм ( преди 1 година )
    Няма как Феррари да е фият по простата причина че двигатели и всичко се разработва в завода на Феррари за разлика от фв дето всичко се разработва у волфсбург и после се лепят различни еюблеми Шкода Ламбо и тн.
  • #4
    анонимен ( преди 1 година )
    Урус е толкова Туарег, колкото Ферари е ФИАТ!Айде стига глупости!ЮИ двете марки правят страхотни автомобили, останалото е въпрос на вкус!
  • #3
    Име ( преди 1 година )
    Е тунингован туарег ама и туарега не е и Феррари
  • #2
    Презиме ( преди 1 година )
    Само дето Туарег не е с 820 коня
  • #1
    име ( преди 1 година )
    Урус си е ребрандиран ФВ туарег никаква конглокенция не са на шедьовъра Феррари.
fallback
Последни