fallback

Toyota представи специална версия на 37-годишен модел

Всъдеходът Land Cruiser 70 все още се произвежда за някои пазари

Компанията Toyota продължава да продава в някои държави всъдехода си Land Cruiser 70,който се произвежда още от 1984 година. Сега японците подготвиха специална версия на модела, предназначена за пазара в Южна Африка.

Новата модификация на Land Cruiser 70 се казва 70th Anniversary Special Edition. Автомобилът ще бъде предлаган само като пикап с 4 врати, като ще се отличава от стандартния модел по новата решетка на радиатора, шнорхела, усилените брони, новия багажник и капака на двигателя.

Задвижването на пикапа е поверено на 4,5-литров дизелов V8, който развива мощност от 205 к.с. и 430 Нм въртящ момент. Двигателят работи с 5-степенна механична скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела.

Въпреки, че е представен преди цели 37 години, Land Cruiser 70 беше актуализиран няколко пъти, като при последния фейслифт получи по-модерно арматурно табло. Новата версия получава 6,1-инчов сензорен екран на информационно-развлекателната система, навигация и свързване с Apple CarPlay и Android Auto.

Освен това стандартното оборудване включва климатик, държачи за бутилки, електрически прозорци, заключваща се жабка и система срещу кражба. Пикапът вече е достъпен на пазар в Южна Африка, като цените му започват от 54 869 долара. За сравнение, значително по-модерният Land Cruiser Prado стартира от 61 548, докато най-евтиният вариант на новия Land Cruiser Series 300 се продава за минимум 79 177 долара.

Още снимки на юбилейния пикап - вижте в галерията:

Снимки: Toyota

fallback
  • #8
    анонимен ( преди 2 години )
    Хубав и здарв пикап, с достатъчно място за монтаж на бойна установка.
  • #7
    анонимен ( преди 2 години )
    Тойотата е желязна отвсякъде от където и да я погледнеш! Имах ланд круизер LJ73 -страхотен джип
  • #6
    анонимен ( преди 2 години )
    Има едни индийски с подобен външен вид.
  • #5
    Владо ( преди 2 години )
    За редица пазари този Land Cruiser е незаменим автомобил.Там други марки просто не оцеляват.И за разлика от разглезените европейчета, които ще си вземат Порше 14-та ръка, и ще се отвиси по сервизи, там е по-важно да стигнеш до крайната си дестинация.По-добро от 70та серия за тази цел няма.
  • #4
    анонимен ( преди 2 години )
    Продължават да го произвеждат за пазари като Сирия, Афганистан, Иемен и други територии под контрола на ИД.
  • #3
    Who Cares ( преди 2 години )
    Na takava cena se kupuva Porsche. Ovo je standart u Yuzhna Afrika...
  • #2
    УМЕН ( преди 2 години )
    Колко е сладка и безсмъртна... Искам я!
  • #1
    До анонимен №1 ( преди 2 години )
    И 37 години служат на собствениците си, а не обратното....
fallback
Последни